Ett härligt recept på klassiska kåldolmar. Du gör kåldolmarna av bland annat vitkål, grötris, mjölk, lök, blandfärs, ägg och sirap. Utsökt att servera med krämigt potatismos och rårörda lingon!
Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och matfett mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Prova gärna denna rätt med fläskfärs eller sojafärs, för din och klimatets skull! Du minskar klimatpåverkan med hälften om du väljer fläskfärs, och med 85% om du använder sojafärs.
Näringsvärdet är beräknat exkl. serveringsförslag.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Birgitta
2023-01-21Skönt med recept som smakar originalet . Kanske litet mer blandfärs till 4 personer ✅
Monica
2023-01-08Jättegoda! Men jag ökade mängden blandfärs till ca 500g. Bytte också stekt lök mot riven rå. Mums!
Stephanie
2022-12-04Äckligt med blandfärs. Ica borde ändra alla sina kötträtter till att föreslå ekologiskt kött som ett sätt att jobba för mer hållbara, klimatsmarta val!