Wok med äggnudlar och fläskfilé

45
10
Wok med äggnudlar och fläskfilé

Thailändsk nudelwok är en smakrik och enkel vardagsmiddag, som smakar minst lika bra i matlådan dagen efter! Här får äggnudlarna sällskap av fläskfilé, broccoli, vitkål och morot, och den goda woksåsen.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2019

Wok med äggnudlar och fläskfilé

Ingredienser

4 portioner
200 g
äggnudlar
1 msk
neutral olja
2
vitlöksklyftor
1/2
broccoli
150 g
vitkål
150 g
morot
500 g
fläskfilé
2 msk
konc kycklingfond
1 msk
strösocker
1 msk
sesamolja
1 dl
ostronsås
1 msk
japansk soja
2 msk
kinesisk soja
1 krm
svartpeppar
1/2 dl
vatten
3 msk
neutral olja

Vid servering

färsk koriander (à ca 20-25 g)
salladslök

För alla

Kontrollera noga innehållet i fonden.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut äggnudlar ris- eller glasnudlar.
Gör äggfri: byt ut äggnudlar mot risnudlar.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

45

Kommentarer

Therese

12/22/2020

Tog bort ostronsåsen då klarar man salthalten! Men supergod rätt👌

Gunilla

10/23/2020

En aning för salt ja men man kanske kan ha mindre ostronsås o komplicera med ketjap manus som är en söt soja o sen lite chili o gingersås👍

Anna

7/30/2020

Detta recept kommer vi att göra många gånger. La till lite chiliflakes i soja blandningen (tack Magnus)för att få lite sting och det blev super bra. 🤤

Näringsvärde per portion

Energi 2342 KJ / 561 kCal
Fett 22 g
Salt 5 g
Kolhydrater 51 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept