Wok med äggnudlar och fläskfilé

61
13
Wok med äggnudlar och fläskfilé

Thailändsk nudelwok är en smakrik och enkel vardagsmiddag, som smakar minst lika bra i matlådan dagen efter! Här får äggnudlarna sällskap av fläskfilé, broccoli, vitkål och morot, och den goda woksåsen.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2019

Wok med äggnudlar och fläskfilé

Ingredienser

4 portioner
200 g
äggnudlar
1 msk
neutral olja
2
vitlöksklyftor
1/2
broccoli
150 g
vitkål
150 g
morot
500 g
fläskfilé
2 msk
konc kycklingfond
1 msk
strösocker
1 msk
sesamolja
1 dl
ostronsås
1 msk
japansk soja
2 msk
kinesisk soja
1 krm
svartpeppar
1/2 dl
vatten
3 msk
neutral olja

Vid servering

färsk koriander (à ca 20-25 g)
salladslök

För alla

Kontrollera noga innehållet i fonden.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut äggnudlar ris- eller glasnudlar.
Gör äggfri: byt ut äggnudlar mot risnudlar.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

61

Kommentarer

Kim

2021-05-13

Riktigt gott! 5/5

Madeleine

2021-04-25

Dum fråga säkert men när ska man ha i de blöta ingredienserna? Är det som en marinad eller som sås att ha över då man wokat klart? Ser inte i receptet. . ..

Redaktionen ICAse

2021-05-05

Hej Madeleine! Tack för din fråga, finns inga dumma frågor :) I steg 5 tillsätter du såsen tillsammans med grönsaker och nudlar. Hoppas du gillar woken. Hälsningar Ulrika

Damaso

2021-02-09

Jättegott

Näringsvärde per portion

Energi 2342 KJ / 561 kCal
Fett 22 g
Salt 5 g
Kolhydrater 51 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept