Wok med äggnudlar och fläskfilé

Thailändsk nudelwok är en smakrik och enkel vardagsmiddag, som smakar minst lika bra i matlådan dagen efter! Här får äggnudlarna sällskap av fläskfilé, broccoli, vitkål och morot, och den goda woksåsen.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2019

Ingredienser
4 portioner
250 g äggnudlar
1 msk neutral olja
2 vitlöksklyftor
1/2 broccoli
150 g vitkål
150 g morot
500 g fläskfilé
2 msk konc kycklingfond
1 msk strösocker
1 msk sesamolja
1 dl ostronsås
1 msk japansk soja
2 msk kinesisk soja
1 krm svartpeppar
1/2 dl vatten
3 msk neutral olja
Vid servering
färsk koriander (à ca 20-25 g)
salladslök
Gör så här
00:05:00
00:07:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2342 KJ / 561 kCal
Fett22 g
Salt5 g
Kolhydrater51 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
47 stTa mindre av kycklingbuljongen så blir det inte så salt
Stefan
Svinbra! Tvååringen åt. 10/10 🌟🌟🌟
Louise
Bra men det fattades något i såsbasen !?
Peter
var kommer ägget in någonstans
Johnny
Hej Johnny! I det här receptet används nudlar gjorda med ägg där av namnet på rätten. Annars finns det tex ris- och glasnudlar. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Lätt och smakrikt! Lade i chili, ingefära och svamp också.
Jesper
Riktigt gott och barnen på 2 och 4 älskade det! Tog lite extra broccoli, vitkål och morot och skippade sockret men i övrigt som i receptet och kan inte hålla med om att det blev för salt då.
Jonna
Många här i kommentarerna tycker att såsen blir för salt. Flera tycker att det beror på fond och soja och en del tror det beror på ostronsåsen! Hjälp, vad ska jag minska på? (Tycker det är konstigt att de flesta ingredienser mäts i msk men ostronsås i dl - om ostronsåsen är salt borde den väl också mätas i msk). Anita
Anita
Hej Anita! Ostronsåsen är inte så salt så det är nog den kinesiska sojan du ska minska på om du är rädd för saltet. Jag har provlagat denna nu och jag tror att det viktigaste är att blanda nudlarna med såsen och köttet annars blir det på tok för salt. Jag tyckte att det blev perfekt! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Jättegod och lättlagad rätt.
Anna
Om man inte tål fisk eller skaldjur blir ostronsås en showstopper. Vad tar jag istället? Bara salt?
Birgitta
Hej Birgitta! Du skulle kunna ta hoisinsås tex eller någon annan woksås. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Mycket gott, gillas av alla — även med kyckling. Men, alldeles för mycket sälta i grundreceptet för vår smak. Minskar på kinesisk soja, kycklingfond samt sesamolja och tar litet mer vatten.
Anna minara