Wok med äggnudlar och fläskfilé

113
19
Wok med äggnudlar och fläskfilé

Thailändsk nudelwok är en smakrik och enkel vardagsmiddag, som smakar minst lika bra i matlådan dagen efter! Här får äggnudlarna sällskap av fläskfilé, broccoli, vitkål och morot, och den goda woksåsen.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2019

Wok med äggnudlar och fläskfilé

Ingredienser

4 portioner
200 g äggnudlar
1 msk neutral olja
2 vitlöksklyftor
1/2 broccoli
150 g vitkål
150 g morot
500 g fläskfilé
2 msk konc kycklingfond
1 msk strösocker
1 msk sesamolja
1 dl ostronsås
1 msk japansk soja
2 msk kinesisk soja
1 krm svartpeppar
1/2 dl vatten
3 msk neutral olja

Vid servering

färsk koriander (à ca 20-25 g)
salladslök

För alla

Kontrollera noga innehållet i fonden.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut äggnudlar ris- eller glasnudlar.
Gör äggfri: byt ut äggnudlar mot risnudlar.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

113

Kommentarer

Alexandra

2022-03-13

Här är det väldigt omtyckt. Men vi använder kyckling och mer grönsaker, gärna sockeräter tycker jag är fräscht. Det är bra grundrecept för att sen ändra efter vad som finns hemma.

Robert

2022-03-10

Supergott. Använde fläskytterfilé.

Josefin

2022-03-05

God maträtt men hela familjen är eniga i att den är väldigt salt. Kan man byta ut delar av ostronsåsen och, i så fall, mot vad? Rapsolja?

Näringsvärde per portion

Energi 2342 KJ / 561 kCal
Fett 22 g
Salt 5 g
Kolhydrater 51 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden