UNDER 30 MIN | Medel

Wok med äggnudlar och fläskfilé

Thailändsk nudelwok är en smakrik och enkel vardagsmiddag, som smakar minst lika bra i matlådan dagen efter! Här får äggnudlarna sällskap av fläskfilé, broccoli, vitkål och morot, och den goda woksåsen.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Spola i kallt vatten och blanda med olja så de inte klibbar ihop.
  2. Skala och finhacka vitlöken. Skär broccolin i buketter. Skär kålen i stora bitar. Skala och strimla moroten. Strimla fläskfilén.
  3. Rör ihop fond, socker, sesamolja, ostronsås, soja, peppar och vatten. 
  4. Hetta upp en wokpanna med olja. Fräs vitlöken någon minut och tillsätt fläskfilén. Låt steka 4–5 minuter tills fläskfilén är klar.
  5. Tillsätt broccoli, vitkål, morot, nudlar och såsen. Woka 6–7 minuter och servera direkt.
  6. Vid servering: Toppa gärna med koriander och salladslök.

För alla

Kontrollera noga innehållet i fonden.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut äggnudlar ris- eller glasnudlar.
Gör äggfri: byt ut äggnudlar mot risnudlar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g äggnudlar
  • 1 msk neutral olja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 broccoli
  • 150 g vitkål
  • 150 g morot
  • 500 g fläskfilé
  • 2 msk konc kycklingfond
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk sesamolja
  • 1 dl ostronsås
  • 1 msk japansk soja
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 dl vatten
  • 3 msk neutral olja
Vid servering
  • färsk koriander (à ca 20-25 g)
  • salladslök

Näringsvärde
Per portion

Energi 2342 kJ / 561 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept