Grillad sallad med mango, getost och sojaolja

Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
0
Grillad sallad med mango, getost och sojaolja

De lite fastare sorterna gem- och romansallad är som gjorda för att grilla. Till det blir det färsk mango, getost i form av chèvre, japansk soja och några matskedar rapsolja – mer än så behövs inte för att skapa en grillad sallad som är en smakmässig fullträff!

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2016

Grillad sallad med mango, getost och sojaolja

Ingredienser

4 portioner
4   små salladshuvuden (miniroman- eller gemsallad)
rapsolja till pensling
2 krm  salt
1 krm  nymalen svartpeppar
2   mogna mango
100 g  getost av chèvretyp

Sojaolja

3 msk  japansk soja
3 msk  rapsolja

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost eller tofu.
Gör mjölkproteinfri: byt ut getost mot tofu.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1328 KJ / 317 kCal
Fett21 g
Salt1 g
Kolhydrater22 g
Protein9 g

Testa liknande recept

Baconinlindad getost med mango
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Coleslaw i salladsblad
Betyg 1.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Brysselkål med getost och fikon
Betyg 3.2 av 5.
54 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ärtsallad
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tapenadesnittar
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sotad sallad med krämig majjodressing
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga