Grillad sallad med mango, getost och sojaolja

5
0
Grillad sallad med mango, getost och sojaolja

De lite fastare sorterna gem- och romansallad är som gjorda för att grilla. Till det blir det färsk mango, getost i form av chèvre, japansk soja och några matskedar rapsolja – mer än så behövs inte för att skapa en grillad sallad som är en smakmässig fullträff!

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2016

Grillad sallad med mango, getost och sojaolja

Ingredienser

4 portioner
4 små salladshuvuden (miniroman- eller gemsallad)
rapsolja till pensling
2 krm salt
1 krm nymalen svartpeppar
2 mogna mango
100 g getost av chèvretyp

Sojaolja

3 msk japansk soja
3 msk rapsolja

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost eller tofu.
Gör mjölkproteinfri: byt ut getost mot tofu.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1328 KJ / 317 kCal
Fett 21 g
Salt 1 g
Kolhydrater 22 g
Protein 9 g
Läs mer om näringsvärden