UNDER 45 MIN | Medel

Grillad sallad med mango, getost och sojaolja

De lite fastare sorterna gem- och romansallad är som gjorda för att grilla. Till det blir det färsk mango, getost i form av chèvre, japansk soja och några matskedar rapsolja – mer än så behövs inte för att skapa en grillad sallad som är en smakmässig fullträff!

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tänd grillen. Sprid ut den glödande kolen.
  2. Dela salladen på längden, genom roten, så att den håller ihop. Pensla med olja runt om. Krydda med salt och peppar.
  3. Grilla salladen över direkt glöd utan lock tills snittytorna är lätt sotade.
  4. Ta salladen från grillen, skär i grova bitar och lägg på 4 tallrikar (för 4 port).
  5. Skala och kärna ur mangon. Skär mangoköttet i tunna skivor/klyftor.
  6. Fördela mangon över salladen. Smula över getosten.
  7. Sojaolja: Blanda sojan med oljan. Ringla över salladen.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost eller tofu.
Gör mjölkproteinfri: byt ut getost mot tofu.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 små salladshuvuden (miniroman- eller gemsallad)
  • rapsolja till pensling
  • 2 krm salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 2 mogna mango
  • 100 g getost av chèvretyp
Sojaolja
  • 3 msk japansk soja
  • 3 msk rapsolja

Näringsvärde
Per portion

Energi 1328 kJ / 317 kCal