Grillad sallad med mango, getost och sojaolja

Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
0
Grillad sallad med mango, getost och sojaolja

De lite fastare sorterna gem- och romansallad är som gjorda för att grilla. Till det blir det färsk mango, getost i form av chèvre, japansk soja och några matskedar rapsolja – mer än så behövs inte för att skapa en grillad sallad som är en smakmässig fullträff!

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2016

Grillad sallad med mango, getost och sojaolja

Ingredienser

4 portioner
4   små salladshuvuden (miniroman- eller gemsallad)
rapsolja till pensling
2 krm  salt
1 krm  nymalen svartpeppar
2   mogna mango
100 g  getost av chèvretyp

Sojaolja

3 msk  japansk soja
3 msk  rapsolja

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost eller tofu.
Gör mjölkproteinfri: byt ut getost mot tofu.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1328 KJ / 317 kCal
Fett21 g
Salt1 g
Kolhydrater22 g
Protein9 g

Testa liknande recept

Baconinlindad getost med mango
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Coleslaw i salladsblad
Betyg 1.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ärtsallad
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Brysselkål med getost och fikon
Betyg 3.2 av 5.
54 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sotad sallad med krämig majjodressing
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tapenadesnittar
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga