Grillade vannameiräkor i salladsblad
Räksallad på ett nytt vis! Grillade vannameiräkor med syrlig sesam- och limemarinerad gurka och het wasabimajonnäs serveras i hjärtsalladsblad. Toppa rätten med koriander och sesamfrön.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021
Ingredienser
4 portioner
1/2 dl majonnäs
1 tsk wasabipasta
1/2 gurka
1 tsk finrivet limeskal
1 msk färskpressad limejuice
1 tsk sesamolja
2 hjärtsallad
200 g skalade vannameiräkor
1 msk olja
1/2 hackad röd peppar (chili)
1 riven vitlöksklyfta
2 krm salt
Till servering
färsk koriander
rostade sesamfrön
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exkl. serveringsförslag.
Energi763 KJ / 182 kCal
Fett14 g
Salt1 g
Kolhydrater3 g
Protein12 g
Kommentarer
Riktigt gott och fräscht. Jag gjorde rätten lite mer matig som en måltid, genom att lägga till basmatiris i botten, avokado, salladslök och cocktailtomat.
Liselotte
2023-09-15Jättegod! Jag lade till en majo med japansk soja och sesamolja som också passade, hällde över den resterande gurkmarinaden på salladen så att den fick mer smak. Tror att det kan passa med avokado och ägg om man vill äta rätten som huvudrätt.
Sarah
2023-01-01Super gott och fresh! Jag la till salladslök och det vart toppen! Kommer absolut bli fler gånger :)
Annika
2021-08-01