Sparris, tomater och paprika är klassiker på grillen. Men det är överaskande gott att även fräsa sallad på grillen. Testa dessa nyttiga sallader med glöd!
Tips! Se alla recept på sallad till grillat.
Sallad har alltid haft en given plats på grillfesten – oftast hackad och kall i en skål. Men testa att bredda salladens repertoar och fräs den på grillen. Överraskande gott och väldigt hälsosamt!
Grillad sallad är en lika fräsch som snabblagad sommarlunch. Harissayoghurten gör du genom att blanda mezeyoghurt med chilipasta. Servera de grillade grönsakerna med marinerade kikärtor och kyckling!
Spetskål, äpple och dill är en fin kombination som passar riktigt bra på grillen! Servera som tillbehör eller gör salladen till tallrikens huvudnummer. Fläskytterfilé är gott till – och färskpotatis för den som är lite hungrigare.
En grillad sallad med pak-choi, gurka, sojabönor och späda rädisor, toppat med sötsyrlig nam jim-dressing. Servera gärna med kyckling – och ris eller nudlar för en mer mättande sallad.
Romansallad är en härligt fast och krispig salladssort som tål lite tuffare behandling. Som att läggas på grillen och få fina grillränder. Klicka på en krämig röra med ädelost, majonnäs och crème fraiche och strössla över rostade hasselnötter för trevligt crunch.
Här har du en fransk klassiker – i ny glödande förpackning. Bokstavligen talat. Ratatouille är lika fräscht som matigt mättande. Nu i en skönt grön och somrig variant med sparris och mozzarella.
Grillad sallad med bacon och avokado är en fräsch och alldeles perfekt sommarlunch. Grilla romansallad och avokado och servera med bacon, ost och nötdressing. Mums!
Vi har träffat Paula Frösell som är dietist på ICA samt Leif Grönlund som är kock i ICA-köket som här ger oss lite tips och inspiration.
Med fördel grillar du sallad som har lite grövre blad, till exempel hjärtsallad, romansallad och endive. Halvera salladshuvudet på längden, så att roten håller ihop bladen.
Kålsorter som är lösare knutna fungerar också bra att grilla, som pak soi, spetskål och sommarkål.
Sallad med lösare knutar och tunnare blad, som bladsallad och krispsallad, säckar lätt ihop och tappar spänst och krispighet på grillen.
Du bestämmer själv hur hårt du vill grilla salladen, den går ju att äta rå. Salta, peppra och ringla över en olivoljebaserad dressing smaksatt med exempelvis vitlök och örter, det behövs inte så mycket mer.
Sallad mycket nyttigheter att erbjuda. Särskilt sorterna med grövre blad, innehåller en hel del vitaminer och mineraler. Särskilt viktigt är vitaminet folsyra, som bland annat bidrar till att minska risken för ryggmärgsbråck hos foster. Mer grönt på grillen alltså med extra stora portioner till kvinnor i barnafödande ålder!
Vi har samlat våra bästa recept på allas vår favorit – köttfärssåsen.
Vad sägs om ljummen müslikaka med färska bär, valnötscones och silver dollar pancakes?
Ät mer frukt och grönt och byt ut pasta, ris och potatis till våra grönhydrater.
Varför heter det prinsesstårta? Och hur många tårtor stoppar vi egentligen i oss varje år?
Inget julbord utan julskinka, sill, lutfisk, köttbullar, prinskorv och Janssons!