Stekt gemsallad med sardeller, mandlar och parmesan

Betyg 3.7 av 5.18 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Stekt gemsallad med sardeller, mandlar och parmesan

Steka sallad? Klart man kan – det blir supergott! Välj en lite kraftigare salladssort som gemsallad, även kallat för hjärtsallad. Den stekta salladen får sällskap av en smakrik parmesandressing, sardeller och mandlar. Tänk caesarsallad i modern tappning.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2015

Stekt gemsallad med sardeller, mandlar och parmesan

Ingredienser

8 bufféportioner

Parmesandressing

2 dl mjölk (3%)
1/2 dl vispgrädde
150 g finriven lagrad parmesan

Sallad

4 gemsallad (à ca 75 g)
100 g saltrostade mandlar
2 msk olivolja
8 sardellfiléer
1 msk finrivet citronskal

Gör så här

08:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.18 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per bufféportion

Energi852 KJ / 204 kCal
Fett16 g
Salt1 g
Kolhydrater4 g
Protein12 g

Testa liknande recept

Caesardressing
Betyg 4.5 av 5.311 personer har röstat
Receptet har 84 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Caesarsallad
Betyg 4.2 av 5.16 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Potatisgnocchi med broccoli, sardeller och chili
Betyg 4.4 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Sparris med caesardressing
Betyg 3.3 av 5.25 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Caesarsallad med färskpotatis och räkor
Betyg 3.4 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Caesarsparris
Betyg 2.5 av 5.35 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad