Stekt gemsallad med sardeller, mandlar och parmesan
Steka sallad? Klart man kan – det blir supergott! Välj en lite kraftigare salladssort som gemsallad, även kallat för hjärtsallad. Den stekta salladen får sällskap av en smakrik parmesandressing, sardeller och mandlar. Tänk caesarsallad i modern tappning.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2015
Ingredienser
8 bufféportioner
Parmesandressing
2 dl mjölk (3%)
1/2 dl vispgrädde
150 g finriven lagrad parmesan
Sallad
4 gemsallad (à ca 75 g)
100 g saltrostade mandlar
2 msk olivolja
8 sardellfiléer
1 msk finrivet citronskal
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi852 KJ / 204 kCal
Fett16 g
Salt1 g
Kolhydrater4 g
Protein12 g
Kommentarer