Stekt gemsallad med sardeller, mandlar och parmesan

Betyg 3.7 av 5.
18 personer har röstat
0
Stekt gemsallad med sardeller, mandlar och parmesan

Steka sallad? Klart man kan – det blir supergott! Välj en lite kraftigare salladssort som gemsallad, även kallat för hjärtsallad. Den stekta salladen får sällskap av en smakrik parmesandressing, sardeller och mandlar. Tänk caesarsallad i modern tappning.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2015

Stekt gemsallad med sardeller, mandlar och parmesan

Ingredienser

8 bufféportioner

Parmesandressing

2 dl mjölk (3%)
1/2 dl vispgrädde
150 g finriven lagrad parmesan

Sallad

4 gemsallad (à ca 75 g)
100 g saltrostade mandlar
2 msk olivolja
8 sardellfiléer
1 msk finrivet citronskal

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
18 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per bufféportion

Energi852 KJ / 204 kCal
Fett16 g
Salt1 g
Kolhydrater4 g
Protein12 g

Testa liknande recept

Gröna gudinnans sallad
Betyg 3.3 av 5.
51 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Caesardressing
Betyg 4.5 av 5.
307 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Caesarsallad
Betyg 4.2 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sparris med caesardressing
Betyg 3.3 av 5.
25 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Caesarsallad med färskpotatis och räkor
Betyg 3.4 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Caesarsparris
Betyg 2.5 av 5.
35 personer har röstat
Under 30 min att tillaga