Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Stekt gemsallad med sardeller, mandlar och parmesan

Steka sallad? Klart man kan – det blir supergott! Välj en lite kraftigare salladssort som gemsallad, även kallat för hjärtsallad. Den stekta salladen får sällskap av en smakrik parmesandressing, sardeller och mandlar. Tänk caesarsallad i modern tappning.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dressing: Börja med att göra parmesandressingen dagen före. Koka upp mjölk och grädde. Ta från värmen.
  2. Rör ner parmesanosten och mixa slätt med stavmixer. Låt stå övertäckt i kylen över natten, eller minst 8 timmar.
  3. Sallad: Skölj och dela salladen på mitten. Hacka mandeln.
  4. Stek eller grilla salladen i en stekpanna med snittytan nedåt på hög temperatur i olivoljan tills den får färg.
  5. Lägg salladen på ett fat. Ringla över parmessandressingen. Strö över sardeller, mandlar och citronskal. Ringla över lite olivolja.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk och grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ. Byt ut mjölk och grädde mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 8 bufféportioner
Parmesandressing
  • 2 dl mjölk (3%)
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 150 g finriven lagrad parmesanost
Sallad
  • 4 gemsallad (à ca 75 g)
  • 100 g saltrostade mandlar
  • 2 msk olivolja
  • 8 sardellfiléer
  • 1 msk finrivet citronskal
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 852 kJ / 204 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept