Toast med panerad torsk och dillgremolata

Servera krispigt panerad torsk på rostat surdegsbröd med sallad och dillgremolata, och du har en enkel och fräsch middag. Gremolatan får smak av dill, persilja, pepparrot och citron.
Samarbete med:
Royal Greenland

Ingredienser
1 portion
Dillgremolata
1 dl hackad dill (+ ev extra till servering)
1 dl hackad persilja
1 msk finriven pepparrot (+ ev extra till servering)
1 msk citronjuice
1/2 tsk finrivet citronskal
1/2 dl olja
salt
peppar
Panerad torsk
1 ägg
ca 150 torskryggfilé
1 msk vetemjöl
1 - 2 msk ströbröd eller panko
1 msk smör
1 hjärtsallad
1 skiva surdegsbröd
Gör så här
00:04:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4088 KJ / 977 kCal
Fett65 g
Salt4.5 g
Kolhydrater51 g
Protein46 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Överraskande gott!
Pia
2021-07-05