Toast med panerad torsk och dillgremolata

1
0
Toast med panerad torsk och dillgremolata

Servera krispigt panerad torsk på rostat surdegsbröd med sallad och dillgremolata, och du har en enkel och fräsch middag. Gremolatan får smak av dill, persilja, pepparrot och citron.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2019

Toast med panerad torsk och dillgremolata

Ingredienser

1 portioner

Dillgremolata

1 dl
hackad dill (+ ev extra till servering)
1 dl
hackad persilja
1 msk
finriven pepparrot (+ ev extra till servering)
1 msk
citronjuice
1/2 tsk
finrivet citronskal
1/2 dl
olja
-
salt
-
peppar

Panerad torsk

1
ägg
ca 150
torskryggfilé
1 msk
vetemjöl
1 - 2 msk
ströbröd eller panko
1 msk
smör
1
hjärtsallad
1
skiva surdegsbröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri mjölmix och glutenfritt ströbröd. Välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 4088 KJ / 977 kCal
Fett 65 g
Salt 4.5 g
Kolhydrater 51 g
Protein 46 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept