Toast med panerad torsk och dillgremolata

Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
1
Toast med panerad torsk och dillgremolata

Servera krispigt panerad torsk på rostat surdegsbröd med sallad och dillgremolata, och du har en enkel och fräsch middag. Gremolatan får smak av dill, persilja, pepparrot och citron.

Samarbete med:

Toast med panerad torsk och dillgremolata

Ingredienser

1 portion

Dillgremolata

1 dl  hackad dill (+ ev extra till servering)
1 dl  hackad persilja
1 msk  finriven pepparrot (+ ev extra till servering)
1 msk  citronjuice
1/2 tsk  finrivet citronskal
1/2 dl  olja
salt
peppar

Panerad torsk

1   ägg
ca 150   torskryggfilé
1 msk  vetemjöl
1 - 2 msk  ströbröd eller panko
1 msk  smör
1   hjärtsallad
1   skiva surdegsbröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri mjölmix och glutenfritt ströbröd. Välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentar

Överraskande gott!

Pia

2021-07-05

Näringsvärde per portion

Energi4088 KJ / 977 kCal
Fett65 g
Salt4.5 g
Kolhydrater51 g
Protein46 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Torskrygg i ugn med räkor och dillsmör
Betyg 4.7 av 5.
322 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torskrygg med brynt smör-vinägrett
Betyg 4.2 av 5.
41 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kimchi grilled cheese
Betyg 4.7 av 5.
14 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Fiskburgare med ricotta, dill och rucola
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fisktacos med marinerad rödkål och ärttzatziki
Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fiskgryta med torskrygg och röd pesto
Betyg 4.4 av 5.
49 personer har röstat
Under 30 min att tillaga