Lax i salladsblad
Att servera förrätt i salladsblad är enkelt och smidigt. Här fylls salladsbladen med goda chilimarinerade laxkuber, sallad, gurka och krispig rostad lök. Bara att hugga in med händerna och njuta.
Ingredienser
12 blad
1 msk sesamfrön
skal och saft av 1/2 lime (1/2 lime motsvarar ca 2 tsk saft)
2 msk japansk soja
1 tsk flytande honung
1 krm chiliflakes
200 g odlad laxfilé
1/2 gurka
12 blad av hjärtsallad
3 msk majonnäs (gärna srirachamajonnäs)
1/2 dl rostad lök
1/2 kruka koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per st.
Energi343 KJ / 82 kCal
Fett6 g
Salt0.5 g
Kolhydrater2 g
Protein4 g
Kommentarer
Jag hade inte kört med som är frysta i 4 pack , finns i kyldisk som är mycket bättre men oxå mycket dyrare , eller då köper man i fisk disken hos din handlare
Kim
2023-08-17Du påp
Pia
2023-06-20Undrar också om det ska vara rå lax? ”Odlad laxfile”?? Kan man använda de ”vanliga” frysta laxbitarna (4-pack)?
Annika
2023-06-20