Oavsett om det inte är läge att grilla på grund av eldningsförbud eller spöregn vet vi hur du får till den rätta grillkänslan på maten hemma i köket. Här delar vi med oss av de bästa tipsen på hur du lyckas med mat utan grill!
Älskar du som oss grillad mat men har inte möjlighet att grilla? Här får du våra bästa tips för att fånga känslan och smaken av grillat på mat utan grill!
En grillpanna är en stekpanna med räfflad stekyta som efterliknar grillgallret. Denna panna är din bästa vän i köket då den ersätter grillen och ger din mat fina grillränder. Grillpannor finns att köpa i många ICA-butiker eller online.
En gasbrännare funkar utmärkt för att få till känslan av grillat på späda grönsaker. Större grönsaker, fisk och kött behöver bakas eller stekas först. Sedan är det bara att pensla på lite glaze och bränna på.
Om du använder en stekpanna - rosta hårt på högsta värme och välj gärna en kladdig glaze som gör det hela mer grilligt.
BBQ-sås, liquid smoke, rub och rökt paprikapulver är bra exempel på smaksättare som hjälper till med att få den rätta känslan av grillat!
Värm grillgallret i ugnen på grilleffekt på högsta ugnsvärme och ställ en plåt under. Lägg råvarorna direkt på gallret och grilla loss hemma i ugnen!
Foliepaket går bra att köra i ugn likväl som på grillen. Här hittar du våra recept på mat i foliepaket.
Allt blir lite godare på ett spett! Testa till exempel detta recept på torskrygg på spett med broccoli, avokado och apelsin!
Att lägga valfritt protein på en planka och grilla i ugnen är alltid ett hett tips för extra grillkänsla!
Lägg upp maten på gjutjärn, mörka träbrädor eller smörpapper. Smörpappret kan du med fördel bränna lite lätt i ugnen eller på spisplattan innan du serverar mat på det.
Varsgågod, här är några riktigt goda recept perfekta för sommaren som inte kräver grill!