Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Rimmad torsk med sparris- och äppelsallad

Somrigt, fräscht och matigt mättande. Kombinationen torsk med sparris och äpple blir en upplevelse smaklökarna sent glömmer. Färskpotatis och rädisor i salladen blir pigga tillbehör. Och avslutningsvis majonnäs med pepparrot, en ny sommarfavorit!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Torsk: Blanda vatten och salt tills saltet löst sig. Lägg i torsken och låt rimma ca 1 timme.  
  2. Sallad: Koka potatisen.  
  3. Ansa och koka sparrisen ca 2 minuter. Skär den i bitar.  
  4. Skiva äpplet och rädisorna tunt. Lägg skivorna i en skål med riktigt kallt vatten.  
  5. Skär salladen i klyftor. Hacka dillen grovt.  
  6. Blanda citronsaft med olja och krydda med salt och peppar.  
  7. Majonnäs: Riv pepparroten fint på ett rivjärn. Blanda senap och äggula i en skål, vispa oljan i äggblandningen lite i taget tills det blir tjockt. Smaka av med salt och riven pepparrot. 
  8. Torsk: Sätt ugnen på 150°C. 
  9. Låt fisken rinna av och tillaga den mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills fisken har en innertemperatur på 56˚C. 
  10. Sallad: Häll av vattnet från äpple och rädisor ordentligt i ett durkslag. 
  11. Blanda potatis, sparris, äpple, rädisor, sallad och hälften av dillen (resten sparas till garnering) med citrondressingen. Krydda med salt och peppar. 
  12. Lägg salladen på ett fat. Bryt torsken i bitar och lägg ovanpå. Toppa med dill.

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj färdig äggfri majonnäs och smaksätt med pepparrot och dijonsenap.

Ingredienser

Portioner: 4
Torsk
  • 5 dl vatten
  • 1 1/2 msk salt
  • 500 g torskrygg
Sallad
  • 500 g färskpotatis
  • 500 g grön sparris
  • 1/2 grönt äpple
  • 1/2 knippe rädisor
  • 2 hjärtsallad
  • 20 g färsk dill
  • 2 msk färskpressad citronsaft
  • 3 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
Majonnäs
  • 2 msk färsk riven pepparrot
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 äggula
  • 2 dl olja
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer