Rimmad torsk med sparris- och äppelsallad

1
2
Rimmad torsk med sparris- och äppelsallad

Somrigt, fräscht och matigt mättande. Kombinationen torsk med sparris och äpple blir en upplevelse smaklökarna sent glömmer. Färskpotatis och rädisor i salladen blir pigga tillbehör. Och avslutningsvis majonnäs med pepparrot, en ny sommarfavorit!

Skriv ut
Rimmad torsk med sparris- och äppelsallad

Ingredienser

4 portioner

Torsk

5 dl vatten
1 1/2 msk salt
500 g torskrygg

Sallad

500 g färskpotatis
500 g grön sparris
1/2 grönt äpple
1/2 knippe rädisor
2 hjärtsallad
20 g färsk dill
2 msk färskpressad citronsaft
3 msk olivolja
salt
svartpeppar

Majonnäs

2 msk färsk riven pepparrot
1 tsk dijonsenap
1 äggula
2 dl olja

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj färdig äggfri majonnäs och smaksätt med pepparrot och dijonsenap.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Göran

2020-07-23

Fantastiskt gott! Slog i en skvätt äppelcidervinäger i majjon - för syra. Den kanske var bortglömd i receptet? Torskryggen rimmades tre h innan den kördes i rökskåpet.

Redaktionen ICAse

2020-07-31

Hej Göran! Tack för tipset och vinägern är inte bortglömd utan den här gången är det tänkt att vara utan syra. Men det går naturligtvis att tillsätta om man önskar. Hälsningar Michelle

Linnea

2019-06-05

Riktigt gott! Särskilt med majjon till.

Testa liknande recept