Rimmad torsk med sparris- och äppelsallad
Somrigt, fräscht och matigt mättande. Kombinationen torsk med sparris och äpple blir en upplevelse smaklökarna sent glömmer. Färskpotatis och rädisor i salladen blir pigga tillbehör. Och avslutningsvis majonnäs med pepparrot, en ny sommarfavorit!
Ingredienser
4 portioner
Torsk
5 dl vatten
1 1/2 msk salt
500 g torskrygg
Sallad
500 g färskpotatis
500 g grön sparris
1/2 grönt äpple
1/2 knippe rädisor
2 hjärtsallad
20 g färsk dill
2 msk färskpressad citronsaft
3 msk olivolja
salt
svartpeppar
Majonnäs
2 msk färsk riven pepparrot
1 tsk dijonsenap
1 äggula
2 dl olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Fantastiskt gott! Slog i en skvätt äppelcidervinäger i majjon - för syra. Den kanske var bortglömd i receptet? Torskryggen rimmades tre h innan den kördes i rökskåpet.
Göran
2020-07-23Hej Göran! Tack för tipset och vinägern är inte bortglömd utan den här gången är det tänkt att vara utan syra. Men det går naturligtvis att tillsätta om man önskar. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2020-07-31Riktigt gott! Särskilt med majjon till.
Linnea
2019-06-05