Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Torskrygg på spett med broccoli, avokado, och apelsin

Läckra fiskspett där torskrygg varvas med avokado och halstras snabbt i pannan. Servera med en läcker sallad som görs på broccolibuketter, apelsin, ärtskott och en snabb dressing. Servera med ris och naturell yoghurt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fiskspett: Skär fisken i stora kuber. Ju större desto bättre!
  2. Gröp ur avokadon i stora bitar med en sked eller skär i båtar. Klappa in fisk och avokado med salt, olivolja och persilja. Trä fisken på spetten varvat med avokado och låt stå i rumstemperatur tills allt annat är klart.
  3. Grönt: Skär bort skalet från apelsinerna och skär dem i grova bitar. Blanda olivoljan med citronjuice och chili till en dressing och smaksätt med salt. Tillaga broccolin enligt anvisningarna på förpackningen och låt den svalna. Lägg sedan broccolibuketter i en bunke, tillsätt apelsin och böngroddar. Ringla över dressingen och vänd runt. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Halstra fiskspetten i en het stekpanna 2-3 minuter på varje sida och servera spetten på broccolisalladen.
  5. Till servering: Toppa med rostade pumpafrön. Servera med naturell yoghurt och ris.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välk laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Recept och bild i samarbete med Findus.

Ingredienser

Portioner: 4
Fiskspett
  • 4 st frysta, tinade ryggfiléer av torsk
  • 2 avokado
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 ask persilja
  • havssalt
  • nymalen vitpeppar
Grönt
  • 2 st apelsiner
  • 3/4 dl olivolja
  • 2 msk citronjuice
  • 1/2 tsk chiliflakes
  • 500 g frysta broccolibuketter
  • 1 ask böngroddar eller ärtskott
  • havssalt
  • nymalen svartpeppar
Till servering
  • 3/4 dl rostade pumpafrön
  • 2 dl naturell yoghurt
  • ris
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?