Zucchini- och quinoabiffar med fänkålstzatsiki i pitabröd
Dessa biffar på quinoa, zucchini, soltorkade tomater och fetaost är perfekta till både vegomiddagen och picknicklunchen. Servera zucchinibiffarna i pitabröd tillsammans med en smarrig fänkålstzatziki, rödlök, tomater och sallad.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2018
Ingredienser
4 portioner
Biffar
2 dl kokt kall quinoa
2 dl grovriven urkramad zucchini (2 dl motsvarar ca 1/2 normalstor zucchini)
3 ägg
1 dl hackade soltorkade tomater i olja
150 g fetaost
2 rivna vitlöksklyftor
1 - 2 dl finhackad basilika
1 1/2 dl ströbröd
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
olivolja (eller oljan från de soltorkade tomaterna)
Fänkålstzatziki
1/2 fänkål
2 tsk färskpressad citronjuice
2 krm salt
1 1/2 - 2 dl grekisk yoghurt
2 pressade vitlöksklyftor
1 - 2 tsk flytande honung
Topping och tillbehör
1 rödlök
2 tomater
1 citron
4 pitabröd
65 g bladsallad
2 dl grovhackad bladpersilja
1 kruka basilika
1 msk srirachasås
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2822 KJ / 676 kCal
Fett26 g
Salt4.25 g
Kolhydrater76 g
Protein27 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Kanske kan vara bra att informera om att quinoan ska kokas och svalna först. Då landar det på bra mycket mer än 45 min. Jag läser ICA recept för att jag inte är en kock.
Thomas
2024-08-14Jättegoda!!
Åsa
2024-07-31Sååå goda! Favoritrecept!
Elisabet
2023-06-07