UNDER 45 MIN | Medel

Tortilla med rödbetsbiffar och guacamole

Enkelt, supersmarrigt och snabbt! Med färdiga rödbetsbiffar går det i ett nafs! Servera med fräscha, färgglada tillbehör i tortillabröd och du har en vegetarisk middag som kommer gå hem hos hela familjen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Picklad lök: Skala, dela och skiva lökarna i tunna skivor.
  2. Koka upp socker, ättika och vatten i en kastrull. Ta från värmen och lägg ner löken i kastrullen. Låt svalna i lagen. Vänd runt då och då. Blir det lök över, lägg i en burk med lock och förvara i kylen i ca 1-2 veckor.
  3. Guacamole: Dela avokadorna, gröp ur köttet och mosa slät med en gaffel tillsammans med citronsaft. Pressa i vitlök och smaka ev av med tabasco, salt och peppar.
  4. Rödbetsbiffar: Tillaga biffarna enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Till servering: Servera rödbetsbiffarna med guacamole, picklad rödlök i tortillabröd och valfria tillbehör.

För alla

Kontrollera noga innehållet i biffarna.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt tortillabröd och glutenfri couscous.

Recept och bild i samarbete med Kung Markatta.

Tips

Hacka färsk koriander och blanda ner i guacamolen.
Toppa gärna din tortilla med sesamfrön för en lite nötig smak.

Ingredienser

Portioner: 4
Picklad rödlök
  • 2 rödlökar
  • 1 dl strösocker
  • 1/2 dl ättika (12%)
  • 1 dl vatten
Guacamole
  • 3 avokador
  • 1 msk lime- eller citronsaft
  • 2 - 3 vitlöksklyftor
  • ev tabasco
  • salt
  • peppar
  • 2 förp vegobiffar à 340 g (gärna rödbetsbiffar)
  • 8 små tortillabröd
Serveringsförslag
  • sojabönor, gurkskivor eller sockerärtor
  • rostad sötpotatis i skivor
  • couscous
  • salladsblad, granatäppelkärnor