Bön- och majsburgare med avokadokräm
Burgarna får smak av bland annat lök, solroskärnor och majskorn. Tillsammans med bönorna formas smeten till burgare som steks i olja. Lägg allt på tallriken och toppa med en klick avokadokräm, mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2021
Ingredienser
4 portioner
Potatis
900 g potatis
1 msk olja
Burgare
1/2 rödlök
1 förp kokta kidneybönor (à 380 g)
2 ägg
1/2 dl solroskärnor
1 tsk spiskummin
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 dl ströbröd
150 g majskorn
2 msk olja
Avokadokräm
2 avokador
1 krm cayennepeppar
1 dl gräddfil
1 vitlöksklyfta
1 lime
Sallad
1/2 rödlök
2 tomater
1 kruka krispsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2879 KJ / 687 kCal
Fett33 g
Salt1.3 g
Kolhydrater70 g
Protein20 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Vad kan man bäst byta ut äggen mot?
Anna
2024-06-15Hej Anna! Prova att byta ut äggen mot 2 msk majsstärkelse, det borde fungera lika bra! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-06-17Supergoda burgare! Jag gjorde dem i ugnen och de blev riktigt krispiga. Serverade i pitabröd med riven vitkål, riven morot, sallad, rödkål och tomat. Jag hade Rydbergs vita kebabsås till, men känns som om vilken kall sås som helst passar till. Jag tog ett stort ägg istället för två mindre och konsistensen blev jättebra. Dessa kommer göras igen - kanske med couscous eller matvete till.
Caroline
2023-03-09Kan man frysa in biffarna?
Sandra
2021-11-05