Bön- och majsburgare med avokadokräm

58
13 Klimatsmart
Bön- och majsburgare med avokadokräm

Burgarna får smak av bland annat lök, solroskärnor och majskorn. Tillsammans med bönorna formas smeten till burgare som steks i olja. Lägg allt på tallriken och toppa med en klick avokadokräm, mums!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2021

Bön- och majsburgare med avokadokräm

Ingredienser

4 portioner

Potatis

900 g potatis
1 msk olja

Burgare

1/2 rödlök
1 förp kokta kidneybönor (à 380 g)
2 ägg
1/2 dl solroskärnor
1 tsk spiskummin
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 dl ströbröd
150 g majskorn
2 msk olja

Avokadokräm

2 avokador
1 krm cayennepeppar
1 dl gräddfil
1 vitlöksklyfta
1 lime

Sallad

1/2 rödlök
2 tomater
1 kruka krispsallad

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

58

Kommentarer

Sandra

2021-11-05

Kan man frysa in biffarna?

Fanny

2021-04-13

Mycket godare än förväntat. Majsen gav rätten en skjuts och dessutom glutenfritt

Sandra

2021-04-07

Jättegoda stekt på kokos olja. Lite svårt att hålla ihop.

Näringsvärde per portion

Energi 2879 KJ / 687 kCal
Fett 33 g
Salt 1.3 g
Kolhydrater 70 g
Protein 20 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden