Bön- och majsburgare med avokadokräm

53
10 Klimatsmart
Bön- och majsburgare med avokadokräm

Burgarna får smak av bland annat lök, solroskärnor och majskorn. Tillsammans med bönorna formas smeten till burgare som steks i olja. Lägg allt på tallriken och toppa med en klick avokadokräm, mums!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2020

Bön- och majsburgare med avokadokräm

Ingredienser

4 portioner

Potatis

900 g
potatis
1 msk
olja

Burgare

1/2
rödlök
1
förp kokta kidneybönor (à 380 g)
2
ägg
1/2 dl
solroskärnor
1 tsk
spiskummin
1/2 tsk
salt
2 krm
peppar
1 dl
ströbröd
150 g
majskorn
2 msk
olja

Avokadokräm

2
avokador
1 krm
cayennepeppar
1 dl
gräddfil
1
vitlöksklyfta
1
lime

Sallad

1/2
rödlök
2
tomater
1
kruka krispsallad

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

53

Kommentarer

Angelica

6/25/2020

Var själv skeptisk innan men blev mycket positiv överraskad! Lättlagat och väldig gott.

Tuva

7/15/2019

Mycket godare att byta ut ägget mot havregryn!

Therés

11/16/2017

Supergott! kommer göra fler gånger men tycker konsistensen blev lite väl geggig och provar med ett ägg nästa gång istället för två. //Therés

Näringsvärde per portion

Energi 2879 KJ / 687 kCal
Fett 33 g
Salt 1.3 g
Kolhydrater 70 g
Protein 20 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept