Ljuvliga, matiga kikärtsbiffar med en härlig sälta från fetaosten som steks tills de får en gyllene krispig stekyta. Servera biffarna med bulgur och en färgsprakande sallad på rödkål, babyspenat och aromatisk persilja. Duka fram den svalkande såsen gjord på matyoghurt, honung och spiskummin och förse er tills ni är mätta och belåtna!
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
32 2017
Rätten innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot ris, quinoa eller glutenfri couscous. Använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd fetaost och matyoghurt utan laktos.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Johanna
2022-05-27Hela menyn var fantastisk gott. Jag följde Emmas tips om att använda kikärtspadet istället för ägg och jag la till lite chiliflakes i kikärtsbiffarna för lite mer hetta.
Victoria
2021-09-15Ingen höjdare, ganska torra
Hedvig
2021-04-20Fantastiskt goda biffar! Verkligen inte svårlagat men kändes lyxigt. Tips för dom som gillar lite sting: lite paprikakrydda i biffarna ger pricken över i:t!