Kikärtsbiffar med fetaost och kålsallad

167
14
Kikärtsbiffar med fetaost och kålsallad

Ljuvliga, matiga kikärtsbiffar med en härlig sälta från fetaosten som steks tills de får en gyllene krispig stekyta. Servera biffarna med bulgur och en färgsprakande sallad på rödkål, babyspenat och aromatisk persilja. Duka fram den svalkande såsen gjord på matyoghurt, honung och spiskummin och förse er tills ni är mätta och belåtna!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2017

Kikärtsbiffar med fetaost och kålsallad

Ingredienser

4 portioner
4 port bulgur

Biffar

2 förp kokta kikärtor (à 380 g)
1 vitlöksklyfta
2 ägg
2 msk majsstärkelse
1/2 dl ströbröd
2 tsk oregano
1 tsk salt
150 g fetaost
1 msk olja

Kålsallad

300 g rödkål
2 msk olivolja
1 msk vinäger
2 krm salt
1 ask färsk persilja (à 20 g)
65 g babyspenat

Yoghurt

2 dl matyoghurt
1/2 tsk spiskummin
1 tsk honung

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot ris, quinoa eller glutenfri couscous. Använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd fetaost och matyoghurt utan laktos.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

167

Kommentarer

Johanna

2022-05-27

Hela menyn var fantastisk gott. Jag följde Emmas tips om att använda kikärtspadet istället för ägg och jag la till lite chiliflakes i kikärtsbiffarna för lite mer hetta.

Victoria

2021-09-15

Ingen höjdare, ganska torra

Hedvig

2021-04-20

Fantastiskt goda biffar! Verkligen inte svårlagat men kändes lyxigt. Tips för dom som gillar lite sting: lite paprikakrydda i biffarna ger pricken över i:t!

Näringsvärde per portion

Energi 2741 KJ / 655 kCal
Fett 30.1 g
Salt 4.34 g
Kolhydrater 62.2 g
Protein 27.4 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden