Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Kikärtsbiffar med fetaost och kålsallad

Ljuvliga, matiga kikärtsbiffar med en härlig sälta från fetaosten som steks tills de får en gyllene krispig stekyta. Servera biffarna med bulgur och en färgsprakande sallad på rödkål, babyspenat och aromatisk persilja. Duka fram den svalkande såsen gjord på matyoghurt, honung och spiskummin och förse er tills ni är mätta och belåtna!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 32, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Biffar: Häll av kikärtorna utan att spola av dem. Skala och grovhacka vitlöken. Mixa kikärtor, vitlök och ägg med stavmixer. Rör ner majsstärkelse, ströbröd, oregano och salt i kikärtssmeten. Smula fetaosten och vänd varsamt ner i blandningen.
  3. Kålsallad: Strimla kålen och krama ihop med olivolja, vinäger och salt. Hacka persiljan och vänd ner. Blanda ner spenaten.
  4. Yoghurt: Blanda yoghurten med spiskummin och honung och smaka av med salt och peppar.
  5. Biffar: Hetta upp oljan i en stekpanna och forma 8 biffar av smeten (för 8 port). Stek dem i omgångar på medelvärme ca 3 minuter på varje sida.
  6. Servera biffarna nystekta med kålsallad, bulgur och yoghurt.

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot ris, quinoa eller glutenfri couscous. Använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd fetaost och matyoghurt utan laktos.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port bulgur
Biffar
  • 2 förp kokta kikärter (à 380 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 ägg
  • 2 msk majsstärkelse
  • 1/2 dl ströbröd
  • 2 tsk oregano
  • 1 tsk salt
  • 150 g fetaost
  • 1 msk olja
Kålsallad
  • 300 g rödkål
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vinäger
  • 2 krm salt
  • 1 ask färsk persilja (à 20 g)
  • 65 g babyspenat
Yoghurt
  • 2 dl matyoghurt
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 1 tsk honung
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Turkisk yoghurt eller Grekisk yoghurt

20 % rabatt

Salakis 1000 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2741 kJ / 655 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer