Kikärtsbiffar med fetaost och kålsallad

121
10 Klimatsmart
Kikärtsbiffar med fetaost och kålsallad

Ljuvliga, matiga kikärtsbiffar med en härlig sälta från fetaosten som steks tills de får en gyllene krispig stekyta. Servera biffarna med bulgur och en färgsprakande sallad på rödkål, babyspenat och aromatisk persilja. Duka fram den svalkande såsen gjord på matyoghurt, honung och spiskummin och förse er tills ni är mätta och belåtna!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2017

Kikärtsbiffar med fetaost och kålsallad

Ingredienser

4 portioner
4
port bulgur

Biffar

2
förp kokta kikärtor (à 380 g)
1
vitlöksklyfta
2
ägg
2 msk
majsstärkelse
1/2 dl
ströbröd
2 tsk
oregano
1 tsk
salt
150 g
fetaost
1 msk
olja

Kålsallad

300 g
rödkål
2 msk
olivolja
1 msk
vinäger
2 krm
salt
1
ask färsk persilja (à 20 g)
65 g
babyspenat

Yoghurt

2 dl
matyoghurt
1/2 tsk
spiskummin
1 tsk
honung

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot ris, quinoa eller glutenfri couscous. Använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd fetaost och matyoghurt utan laktos.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

121

Kommentarer

Irén

2021-02-18

Så gott och enkelt att göra. Definitivt något jag kommer att laga framöver.

Sofie

2021-01-31

Goda biffar som går snabbt och lätt att tillaga.

Linnéa

2021-01-24

Såsen var riktigt vidrig

Näringsvärde per portion

Energi 2741 KJ / 655 kCal
Fett 30.1 g
Salt 4.34 g
Kolhydrater 62.2 g
Protein 27.4 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept