Kikärtsbiffar med fetaost och kålsallad
Ljuvliga, matiga kikärtsbiffar med en härlig sälta från fetaosten som steks tills de får en gyllene krispig stekyta. Servera biffarna med bulgur och en färgsprakande sallad på rödkål, babyspenat och aromatisk persilja. Duka fram den svalkande såsen gjord på matyoghurt, honung och spiskummin och förse er tills ni är mätta och belåtna!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2017
Ingredienser
Biffar
Kålsallad
Yoghurt
För alla
Rätten innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot ris, quinoa eller glutenfri couscous. Använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd fetaost och matyoghurt utan laktos.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Toppengoda biffar! Drygade ut smeten med 230 gr bönmix och 1 dl solrosfrön. Vände biffarna i ströbröd och sedan in i ugnen på väl oljad varm plåt. 220 gr ca 25 min. Det blev 16 biffar. Lisa
Elisabet
2024-08-22Otroligt goda biffar! Jag brukar äta dem tillsammans med tagliatelle med en gnutta oregano samt aeoli.
Emma
2024-04-16Underbart goda biffar!! Valde dinnerboost och matvete som tillbehör(med olivolja, sockerärtor och avocado i) och ihop med såsen blev det en av mina favoritmatlådor 🤩
Sandra
2023-11-30