UNDER 60 MIN | Medel

Jordnötsbiffar i libabröd

Smakrika färdiga jordnötsbiffar med fräscha tillbehör så som rödbetshummus, rostad sötpotatis och rödkålssallad. Tjoffa ihop allt i ett libabröd och du har en nyttig middag som uppskattas av både stora och små.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rödkålssallad: Lägg rödkålen i en skål, massera in olivolja, balsamvinäger och honung. Smaka av med salt och peppar. Toppa med pumpa- och sesamfrön.
  2. Rödbetshummus: Häll av och skölj kikärterna i en sil, låt rinna av. Mixa kikärter, pressad vitlök, rödbetor, olivolja, tahini och spiskummin till en jämn smet i en matberedare. Smaksätt med salt, peppar och citronsaft. För lösare konsistens, tillsätt eventuellt lite vatten.
  3. Jordnötsbiffar: Tillaga biffarna enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Till servering: Servera jordnötsbiffarna i libabröd med rödkålssallad, rödbetshummus och valfria serveringsförslag.

För alla

Kontrollera noga innehållet i biffarna.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt libabröd mot glutenfritt tortillabröd.

Recept och bild i samarbete med Kung Markatta.

Ingredienser

Portioner: 4
Rödkålssallad
  • ca 400 g strimlad rödkål
  • 4 msk olivolja
  • 4 msk vit balsamvinäger
  • 1 msk honung (eller agavesirap för vegansk)
  • salt
  • peppar
  • ca 1 msk pumpafrön
  • ca 1 msk sesamfrön
Rödbetshummus
  • 1 förp kokta kikärter (à ca 380 g)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 kokta rödbetor
  • 4 msk olivolja
  • 1 msk tahini
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 - ca 2 tsk färskpressad citronsaft
  • salt
  • peppar
  • 2 förp vegobiffar à 340 g (gärna jordnötsbiffar)
  • 1 förp libabröd (à ca 360 g)
Serveringsförslag
  • rostad sötpotatis
  • skivade rädisor
  • salladsblad
  • groddar
  • hackade jordnötter
  • färsk koriander