Jordnötsbiffar i libabröd

Smakrika färdiga jordnötsbiffar med fräscha tillbehör så som rödbetshummus, rostad sötpotatis och rödkålssallad. Tjoffa ihop allt i ett libabröd och du har en nyttig middag som uppskattas av både stora och små.

Ingredienser
4 portioner
Rödkålssallad
ca 400 g strimlad rödkål
4 msk olivolja
4 msk vit balsamvinäger
1 msk honung (eller agavesirap för vegansk)
salt
peppar
ca 1 msk pumpafrön
ca 1 msk sesamfrön
Rödbetshummus
1 förp kokta kikärtor (à ca 380 g)
2 vitlöksklyftor
3 kokta rödbetor
4 msk olivolja
1 msk tahini
1 tsk spiskummin
ca 1 - 2 tsk färskpressad citronsaft
salt
peppar
2 förp vegobiffar à 340 g (gärna jordnötsbiffar)
1 förp libabröd (à ca 360 g)
Serveringsförslag
rostad sötpotatis
skivade rädisor
salladsblad
groddar
hackade jordnötter
färsk koriander
För alla
Kontrollera noga innehållet i biffarna.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt libabröd mot glutenfritt tortillabröd.
Recept och bild i samarbete med Kung Markatta.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Saknade recept på jordnötsbiffar om man vill laga dem själv
Isabelle
2020-04-24Hej Isabelle! Just detta recept är ett samarbete med Kung Markatta och deras färdiga jordnötsbiffar. Här har du två andra recept på vegobiffar med jordnötter som du kan prova. https://www.ica.se/recept/quornbiffar-712629/ och https://www.ica.se/recept/kikartsbiffar-med-jordnotssmak-616440/ Lycka till. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-04-28