Det gröna köket bjuder på massor av läckerheter, som till exempel det här receptet på färgglada sesam- och morotsbiffar. För att lyfta smakerna i biffarna ytterligare serveras en hemmagjord hummus och couscoussallad med bladspenat och smulad fetaost till.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
44 2016
Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri mjölmix, glutenfri couscous eller quinoa.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost mot tofu.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Isa
2021-01-04Supergoda! Gör alltid dessa med lite spiskummin och vitlök i smeten. Goda ihop med en dipp på créme fraiche och sweetchilisås.
Helene
2020-10-21Ologisk ordning på stegen men annars är det ett kanonrecept och det blev jättegott. Även starkt uppskattat av köttätarmannen i familjen... Jag körde på fryst spenat vilket funkade fint och så blev morötterna finrivna. I hummusen fick jag ha i nån halvdeciliter vatten för den blev torr. Om man har en matberedare vore det effektivt att köra hummusen först och sedan mototssmeten.
Elisabeth
2020-10-04Väldigt goda biffar med kryddig smak!