Sötpotatisbiffar med ingefära och nötter

149
8 Klimatsmart
Sötpotatisbiffar med ingefära och nötter

Krispigt grillade sötpotatisbiffar är perfekta som veganska burgare. Dessa gör middagen till en färggrann sommarmåltid. En härligt mättande rätt som ger smak och mångfald till grillfesten.

Sötpotatisbiffar med ingefära och nötter

Ingredienser

4 portioner
1 dl cashewnötter
200 g sötpotatis
1 1/2 msk finriven färsk ingefära
1 lime
2 förp kokta vita bönor (à 380 g)
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 msk bakpulver
1/2 dl majsstärkelse
1 dl sesamfrön

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

149

Kommentarer

Marsha

2022-02-11

Min sötpotatis var väldig torr så jag mosade bönorna med en stavmixer. Jätte god smak.

Marsha

2021-11-22

Jätte goda. Åt med tahinidressing och majs.

Freja

2021-10-05

Skitbra grundrecept! Kommer inte hålla ihop bra, men med lite extra limejuice och ingefära så blir det perfa. Massa massa massa krydda! Detta är ungefär som en alternativ falafel.

Näringsvärde per portion

Energi 1533 KJ / 366 kCal
Fett 14 g
Salt 2 g
Kolhydrater 35 g
Protein 16 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden