Sötpotatisbiffar med ingefära och nötter

145
6 Klimatsmart
Sötpotatisbiffar med ingefära och nötter

Krispigt grillade sötpotatisbiffar är perfekta som veganska burgare. Dessa gör middagen till en färggrann sommarmåltid. En härligt mättande rätt som ger smak och mångfald till grillfesten.

Skriv ut
Sötpotatisbiffar med ingefära och nötter

Ingredienser

4 portioner
1 dl cashewnötter
200 g sötpotatis
1 1/2 msk finriven färsk ingefära
1 lime
2 förp kokta vita bönor (à 380 g)
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 msk bakpulver
1/2 dl majsstärkelse
1 dl sesamfrön

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

145

Kommentarer

Freja

2021-10-05

Skitbra grundrecept! Kommer inte hålla ihop bra, men med lite extra limejuice och ingefära så blir det perfa. Massa massa massa krydda! Detta är ungefär som en alternativ falafel.

Taina

2020-04-03

Har någon gjort biffarna dagen innan de skall stekas och i så fall blev det bra ?

Redaktionen ICAse

2020-04-07

Hej Taina! Våra kockar hälsar att de rekommenderar att i så fall förbereda smeten dagen innan och steka dom dagen efter. Om det blir mycket vätska så häll av vätskan innan du formar till biffar och steker. Det är inget vi själva har testat men tror att det ska funka! Hälsningar Elina

Marie-louise

2020-02-11

Super gott! Jag tog sötpotatis och en sallad med dressing gjord på olivolja, lime och salt. Extra gott med rostade solroskärnor till.

Näringsvärde per portion

Energi 1533 KJ / 366 kCal
Fett 14 g
Salt 2 g
Kolhydrater 35 g
Protein 16 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept