Sötpotatisbiffar med ingefära och nötter

Krispigt grillade sötpotatisbiffar är perfekta som veganska burgare. Dessa gör middagen till en färggrann sommarmåltid. En härligt mättande rätt som ger smak och mångfald till grillfesten.

Ingredienser
4 portioner
1 dl cashewnötter
200 g sötpotatis
1 1/2 msk finriven färsk ingefära
1 lime
2 förp kokta vita bönor (à 380 g)
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 msk bakpulver
1/2 dl majsstärkelse
1 dl sesamfrön
Gör så här
00:10:00
00:15:00
00:12:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1533 KJ / 366 kCal
Fett14 g
Salt2 g
Kolhydrater35 g
Protein16 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Rekommenderar inte! 1. Det smakar inte sötpotatis. 2. Smeten är jättelös och går jättelätt sönder när man exempelvis ska vända dom i stekpannan. 3. Dom får ingen yta när man steker så det blir fortfarande en smetig klump när dom är klara. Slängde allt :)
Saga
2024-07-03Svårt att få dem att hålla ihop, körde i ugnen efter försöket i stekpannan. Men ska sötpotatisen kokas först? Råriven finns ingen vätska att pressa ut
Ann
2023-11-06Hej Ann! Det är råriven sötpotatis vi provlagat med. Det kan variera hur mycket vätska som finns i själva sötpotatisen. Om du får samma resultat nästa gång kan du prova att tillsätta lite vatten eller limejuice och se om de håller ihop bättre då. Lycka till. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
2023-11-08Min sötpotatis var väldig torr så jag mosade bönorna med en stavmixer. Jätte god smak.
Marsha
2022-02-11