Nudelbonanza
Inspireras av våra smakrika och åh-så-goda recept med nudlar! Enklare vardag, varsågod.
Mångsidiga och så himla goda! Nudlar finns i många olika former, färger och storlekar. Men vad innehåller de olika sorterna och vilka nudlar ska man välja till vilken maträtt? Vi berättar allt du behöver veta om nudlar.
Tips: Här hittar du alla våra recept med nudlar
Har fått sitt namn av sitt transparenta utseende. Glasnudlar är gjorda på bland annat mungbönor och är naturligt glutenfria. De har en fastare konsistens än många andra nudelsorter och passar bra i kalla rätter, till exempel i en sallad eller som fyllning i färska vårrullar. De kan också serveras varma.
Långa och tunna vetenudlar som gör sig bra i en soppa då de behåller sitt tuggmotstånd även i varm buljong, därav namnet på den japanska nudelsoppan ramen.
En typ av japanska tjockare vetenudlar som är vita i färgen. Finns i olika storlekar, den tunna varianten av udonnudlar kallas för somen. Udonnudlarna har en neutral smak och kan serveras både varma och kalla.
En glutenfri nudelsort gjord på rismjöl som finns i tunna och bredare varianter. Har en neutral smak och lite tuggmotstånd. Används vanligen i wokrätter som till exempel pad thai.
Görs av ägg, vetemjöl och vatten och kan liknas vid pasta i smak och konsistens. Italiensk pasta använder dock traditionellt sett durumvete som bas. Äggnudlarna kan variera i tjocklek och form, tål hög temperatur och har en fyllig smak. Passar bra till bland annat wokrätter.
Lite mörkare och grövre nudlar som innehåller bovete. Sobanudlarna har sitt ursprung i Japan och serveras ofta i buljong, sallad eller wokrätter.
En god vardagsrätt med smaker från Asien. Risnudlar får sällskap av kyckling och krispiga grönsaker som alltsammans tar smak av kokosmjölk kryddad med grön currypaste. Servera med jordnötter, rostad lök, koriander och lime.
Nudlar med kyckling i grön curryPå under 30 minuter hamnar du på en restaurang någonstans i Asien, så mycket tillför de här råvarorna och teriyakimarinaden. Och man älskar ju när det går fort att laga och att det är supergott!
Kycklingwok med teriyaki och limeGlasnudlar gör sig fantastiskt bra i sallader med smakrik dressing. I det här receptet består dressingen av lime, rörsocker, fisksås, risvinäger och chilipeppar. Låt nudlarna ”marinera” lite i dressingen innan servering för en extra smarrig smakupplevelse.
Vietnamesisk glasnudelsallad med räkorRamen är en japansk klassiker och en riktig höjdare! I det här receptet serveras ramensoppan med knaprigt fläsk och kokt ägg. Ramennudlar är långa och tunna och behåller sin fina fasthet och smak i en varm buljong.
Ramensoppa med fläsk och äggEn bowl med krispig tofu, nudlar, svamp, spenat, strimlad rödkål och smakrik goma dare-sås med tahini är perfekt som fräsch vegetarisk lunch eller middag. Välj själv vilka nudlar du vill använda, till exempel sobanudlar eller glasnudlar!
Krispig tofu bowl med nudlar och svampGoda vardagsräddare att laga när du vill att det ska snabbt i köket, spana in våra enkla recept på nudlar.
Inspireras av våra smakrika och åh-så-goda recept med nudlar! Enklare vardag, varsågod.
Med dessa recept och enkla tips blir du en mästare på att woka.
Sugen på asiatisk mat? Vad sägs till exempel om en ramensoppa med shiitake och ägg?
Få till riktigt goda nudlar även hemma – här är recepten du behöver för att lyckas.
Godaste bowlen kommer från Hawaii. Matig sallad med smak av sushi. Det här är poké bowl!
Smarta tips och recept till dig som uteslutit gluten men ändå vill njuta av nybakat.