Pasta och ris i all ära, men ibland kan det vara gott med alternativ för variation och något nytt! Så varför inte testa zoodles − alltså nudlar av zucchini eller pimpa salladen med knalliga strimlor av svarvade betor? Av mixad blomkål gör du ett nyttigt och snabblagat ris som du lätt sätter smak på. Inspireras av våra recept på modern råkost! Tips: testa fler smarriga recept med grönsaker!
Text: Josefine Braw
6 alternativ till pasta och ris
1. Zoodles!
Betyg 3.3 av 5.129129 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer1
Zoodles är "nudlar" av zucchini. Blanda dina zoodles med fetaost, oliver, soltorkade tomater, mynta och citron till en fräsch grekisk sallad
De här mozzarellafyllda färsbollarna är lite pyssliga att göra - men helt klart besväret. Till serverar du en hemkokt tomatsås och tagliatelle som du pimpar med hyvlad zucchini. Vill du så ökar du mängden zucchini och hoppar tagliatellen helt.
Blomkål är riktig supermat. Så nästa gång du tänkt koka vanligt ris - gör det här solgula blomkålsriset med solrosfrön och persilja. Mumsigt allround-tillbehör.
Använd remsor av morot i den här helgröna middagsrätten Koka en mustig tomatsås med röda linser, krydda med rosmarin ocb blanda ner blomkålsris och servera till den nykokta morotspastan. Toppa med lite smulad fetasost!
Att baka med dadlar är perfekt när du vill göra smarriga saker som raw cheesecake, en lite nyttigare kladdkaka eller chokladbollar med dadlar utan klassiskt vitt socker. Här är våra absoluta favoritrecept för dig som vill baka med dadlar utan tillsatt socker.