Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Blomkålsris med solrosfrön

Kål är riktig supermat! Byt riset mot blomkål nästa gång och riv fint, så har du i stället ett grönt ”blomkålsris”. Fräs blomkålsriset med solrosfrön, tillsätt gurkmeja för fin färg och avsluta med en generös näve hackad persilja. Mumsigt allround-tillbehör.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, dela och hacka löken. Riv blomkålen på den grova sidan på rivjärnet, eller använd färdigrivet blomkålsris.
  2. Fräs lök och solrosfrön i smör i en stekpanna ca 5 minuter.
  3. Tillsätt blomkålsris och gurkmeja. Låt fräsa ytterligare ett par minuter.
  4. Krydda med salt och peppar. Rör ner persiljan.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 500 g blomkål (eller färdigt blomkålsris)
  • 1/2 dl solrosfrön
  • 2 msk smör
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 dl hackad persilja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 589 kJ / 140 kCal