Blomkålsris med solrosfrön

Betyg 4.2 av 5.
127 personer har röstat
21
Blomkålsris med solrosfrön

Kål är riktig supermat! Byt riset mot blomkål nästa gång och riv fint, så har du i stället ett grönt ”blomkålsris”. Fräs blomkålsriset med solroskärnor, tillsätt gurkmeja för fin färg och avsluta med en generös näve hackad persilja. Mumsigt allround-tillbehör.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2015

Blomkålsris med solrosfrön

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
500 g blomkål (eller färdigt blomkålsris)
1/2 dl solroskärnor
2 msk smör
1 tsk gurkmeja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 dl hackad persilja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
127 personer har röstat

Kommentarer

Utgick från proportionerna, men hade vitlök istf gul lök och bara salt o peppar samt persilja. Som sagt, kan nog varieras i det oändliga.

Eva

2023-10-06

Gott! Tillsatte russin, kanelstång, kardemummakärnor och hel nejlika!

Ove

2023-09-11

Gott! Jag är inte särskilt förtjust i blomkål, så allt som får det att smaka mindre som just blomkål är toppen. Funkade fint till en indisk gryta.

Maria

2023-08-27

Näringsvärde per portion

Energi589 KJ / 140 kCal
Fett10 g
Salt1.84 g
Kolhydrater7 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Spickeskinka med varm kållåda
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kryddrostad blomkål med myntayoghurt
Betyg 2.7 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Indisk potatissallad
Betyg 2.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Blomkål med senapsfrön och ramslök
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kyckling med blomkål i tikka masala
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Blomkålssoppa med färskost och pinjenötter
Betyg 3.9 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga