Blomkålsris med solrosfrön

95
14
Blomkålsris med solrosfrön

Kål är riktig supermat! Byt riset mot blomkål nästa gång och riv fint, så har du i stället ett grönt ”blomkålsris”. Fräs blomkålsriset med solrosfrön, tillsätt gurkmeja för fin färg och avsluta med en generös näve hackad persilja. Mumsigt allround-tillbehör.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2015

Blomkålsris med solrosfrön

Ingredienser

4 portioner
1
gul lök
500 g
blomkål (eller färdigt blomkålsris)
1/2 dl
solrosfrön
2 msk
smör
1 tsk
gurkmeja
1 tsk
salt
2 krm
svartpeppar
1 dl
hackad persilja

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

95

Kommentarer

Anna-lena

2021-08-29

Kan man frysa?

Redaktionen ICAse

2021-09-03

Hej Anna-Lena! Det är inget vi har provat, blomkålen och solrosfröna kommer nog bli lite mjukare vid upptining men det bör gå bra att frysa. Hälsningar Ulrika

Ann-marie

2021-06-06

Lätt att tillaga gott jag använder färdigriven blommkål , bra o lätt att bara ta fram från frysen . kan variera med olika tillbehör , gröna ärtor, tomater skurna i mindre bitar supergott.

Camilla

2020-10-16

Gott!!

Näringsvärde per portion

Energi 589 KJ / 140 kCal
Fett 10 g
Salt 1.84 g
Kolhydrater 7 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept