Blomkålsris med solrosfrön
Kål är riktig supermat! Byt riset mot blomkål nästa gång och riv fint, så har du i stället ett grönt ”blomkålsris”. Fräs blomkålsriset med solroskärnor, tillsätt gurkmeja för fin färg och avsluta med en generös näve hackad persilja. Mumsigt allround-tillbehör.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2015
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
500 g blomkål (eller färdigt blomkålsris)
1/2 dl solroskärnor
2 msk smör
1 tsk gurkmeja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 dl hackad persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi589 KJ / 140 kCal
Fett10 g
Salt1.84 g
Kolhydrater7 g
Protein5 g
Kommentarer
Utgick från proportionerna, men hade vitlök istf gul lök och bara salt o peppar samt persilja. Som sagt, kan nog varieras i det oändliga.
Eva
2023-10-06Gott! Tillsatte russin, kanelstång, kardemummakärnor och hel nejlika!
Ove
2023-09-11Gott! Jag är inte särskilt förtjust i blomkål, så allt som får det att smaka mindre som just blomkål är toppen. Funkade fint till en indisk gryta.
Maria
2023-08-27