Blomkålsris med solrosfrön

112
18
Blomkålsris med solrosfrön

Kål är riktig supermat! Byt riset mot blomkål nästa gång och riv fint, så har du i stället ett grönt ”blomkålsris”. Fräs blomkålsriset med solrosfrön, tillsätt gurkmeja för fin färg och avsluta med en generös näve hackad persilja. Mumsigt allround-tillbehör.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2015

Blomkålsris med solrosfrön

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
500 g blomkål (eller färdigt blomkålsris)
1/2 dl solrosfrön
2 msk smör
1 tsk gurkmeja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 dl hackad persilja

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

112

Kommentarer

Barbro

2022-10-19

Det var en god middag med stekt korv/: Istället för ris eftersom vi äter lchf ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Karin

2022-08-05

Mycket gott!! Jag gör ofta detta recept, det passar till allt möjligt, bra ersättare till ris.

Åsa

2022-05-18

Jättegott!

Näringsvärde per portion

Energi 589 KJ / 140 kCal
Fett 10 g
Salt 184 g
Kolhydrater 7 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden