Grönsakspasta på betor med fetaost och blåbär
Med en grönsakssvarv gör du snabbt snygga strimlor av olika slags betor och zucchini. Använd annars en osthyvel eller mandolin. Blanda den krispiga grönsakspastan med blåbär, fetaost och en god vitlöksdressing. Modern råkost och en fröjd för ögat!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2015
Ingredienser
4 portioner
300 g blandade betor (t ex. röd-, gul och polkabeta)
1 zucchini (à ca 400 g)
1/2 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 pressad vitlöksklyfta
3 msk olivolja
1 tsk flingsalt
150 g fetaost
125 g blåbär
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1087 KJ / 260 kCal
Fett19 g
Salt2.54 g
Kolhydrater14 g
Protein8 g
Kommentarer
Pasta? Grönsakspasta…hur tänkte ni där? I övrigt gott!
Roy
2022-02-01Mycket smakrik och färgglad sallad. Går utmärkt att laga med vegansk vitost.
Julia
2021-10-09