Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Grönsakspasta på betor med fetaost och blåbär

Med en grönsakssvarv gör du snabbt snygga strimlor av olika slags betor och zucchini. Använd annars en osthyvel eller mandolin. Blanda den krispiga grönsakspastan med blåbär, fetaost och en god vitlöksdressing. Modern råkost och en fröjd för ögat!

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala betorna. Skär dem i tunna strimlor med hjälp av en grönsakssvarv, mandolin eller potatisskalare. Strimla zucchinin på samma sätt.
  2. Dela, kärna ur och strimla chilin.
  3. Blanda betor, zucchini och chili med vitlök, olja och flingsalt.
  4. Lägg upp grönsakerna på ett fat. Smula över fetaost och toppa med blåbär.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost mot tofu.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g blandade betor (t ex. röd-, gul och polkabeta)
  • 1 zucchini (à ca 400 g)
  • 1/2 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 150 g fetaost
  • 125 g blåbär
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1087 kJ / 260 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer