Mozzarellafyllda färsbollar med tomatsås och zucchinipasta
Det är lite pyssel att fylla dessa färsbollar med mozzarella, men helt klart värt besväret. Den hemkokta tomatsåsen är det chilisting i och ”zucchinipastan” bidrar med gott tugg. Gör färsbollarna extra smakrika med fetaost i stället för mozzarella.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2014
Ingredienser
Tomatsås
För alla
Gör glutenfri: Välj glutenfritt ströbröd eller rent havre och använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: Välj laktosfria produkter av ströbröd, mjölk, mozzarella/fetaost och matfett.
Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkproteinfria produkter av ströbröd och matfett. Byt mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt mozzarella/fetaost mot mjölkprotein- fritt ostalternativ.
Innehåller ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag använde minimozzarella. Enklare att rulla färsen runt en liten boll. Mycket gott!
Karin
2022-07-30Supergott! Hade ingen chili hemma, så det fick bli chilipulver.
Åsa
2021-09-15Mycket gott, även i vegansk form med Anammas formbara färs (la bara till salt och peppar) och vegansk mozzarella! 😋
Susanne
2021-04-16