Mozzarellafyllda färsbollar med tomatsås och zucchinipasta

75
8
Mozzarellafyllda färsbollar med tomatsås och zucchinipasta

Det är lite pyssel att fylla dessa färsbollar med mozzarella, men helt klart värt besväret. Den hemkokta tomatsåsen är det chilisting i och ”zucchinipastan” bidrar med gott tugg. Gör färsbollarna extra smakrika med fetaost i stället för mozzarella.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2014

Mozzarellafyllda färsbollar med tomatsås och zucchinipasta

Ingredienser

4 portioner
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
500 g blandfärs
1 ägg
1 finriven vitlöksklyfta
1 dl hackad färsk basilika
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
125 g mozzarella
1 msk smör
1 msk olja
1 zucchini (à ca 300 g)
färskpressad juice av 1/2 citron
350 g färsk tagliatelle eller fettuccine
färsk basilika till garnering

Tomatsås

1 gul lök
1 röd chili (t ex spansk peppar)
1 msk olja
1 förpackning krossade tomater (à 400 g)
3 msk tomatpuré
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl vatten
1 1/2 krm salt
1 krm peppar
2 tsk honung

För alla

Gör glutenfri: Välj glutenfritt ströbröd eller rent havre och använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: Välj laktosfria produkter av ströbröd, mjölk, mozzarella/fetaost och matfett.
Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkproteinfria produkter av ströbröd och matfett. Byt mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt mozzarella/fetaost mot mjölkprotein- fritt ostalternativ.
Innehåller ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

75

Kommentarer

Åsa

2021-09-15

Supergott! Hade ingen chili hemma, så det fick bli chilipulver.

Susanne

2021-04-16

Mycket gott, även i vegansk form med Anammas formbara färs (la bara till salt och peppar) och vegansk mozzarella! 😋

Cecilia

2021-04-13

Hej jag Laga denna maträtt idag de har ändrat lite i receptet jag till la till lite mer kryddor i färsen lite paprikapulver lite kajen men anar var de super gott

Näringsvärde per portion

Energi 3707 KJ / 886 kCal
Fett 39 g
Salt 3.82 g
Kolhydrater 82 g
Protein 50 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept