Det är lite pyssel att fylla dessa färsbollar med mozzarella, men helt klart värt besväret. Den hemkokta tomatsåsen är det chilisting i och ”zucchinipastan” bidrar med gott tugg. Gör färsbollarna extra smakrika med fetaost i stället för mozzarella.
Ett recept från:
Buffé
nr 9,
2014
Gör glutenfri: Välj glutenfritt ströbröd eller rent havre och använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: Välj laktosfria produkter av ströbröd, mjölk, mozzarella/fetaost och matfett.
Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkproteinfria produkter av ströbröd och matfett. Byt mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt mozzarella/fetaost mot mjölkprotein- fritt ostalternativ.
Innehåller ägg.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Karin
2022-07-30Jag använde minimozzarella. Enklare att rulla färsen runt en liten boll. Mycket gott!
Åsa
2021-09-15Supergott! Hade ingen chili hemma, så det fick bli chilipulver.
Susanne
2021-04-16Mycket gott, även i vegansk form med Anammas formbara färs (la bara till salt och peppar) och vegansk mozzarella! 😋