Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Mozzarellafyllda färsbollar med tomatsås och zucchinipasta

Det är lite pyssel att fylla dessa färsbollar med mozzarella, men helt klart värt besväret. Den hemkokta tomatsåsen är det chilisting i och ”zucchinipastan” bidrar med gott tugg. Gör färsbollarna extra smakrika med fetaost i stället för mozzarella.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Blanda ströbröd och mjölk, låt stå 10 minuter.
  3. Tillsätt färs, ägg, vitlök, basilika, salt och peppar. Rör snabbt ihop till en smet.
  4. Skär mozzarellan i 16 bitar (för 4 portioner). Fördela och forma färsen runt varje mozzarella till runda bollar.
  5. Bryn bollarna i smör och olja i en stekpanna. Lägg över i en ugnssäker form. Ställ in i mitten av ugnen 10–15 minuter.
  6. Tomatsås: Skala, dela och finhacka löken. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Fräs lök och chili i oljan i en kastrull. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, buljongtärning och vatten. Krydda med salt och peppar. Låt småkoka ca 10 minuter under lock. Tillsätt honungen.
  7. Hyvla zucchinin tunt på mandolin eller med en osthyvel. Blanda med citronjuicen.
  8. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  9. Blanda pastan och zucchinin med hälften av tomatsåsen. Lägg upp på ett fat tillsammans med färsbollarna. Ringla över resten av tomatsåsen. Garnera med färsk basilika.

För alla

Gör glutenfri: Välj glutenfritt ströbröd eller rent havre och använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: Välj laktosfria produkter av ströbröd, mjölk, mozzarella/fetaost och matfett.
Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkproteinfria produkter av ströbröd och matfett. Byt mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt mozzarella/fetaost mot mjölkprotein- fritt ostalternativ.
Innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 500 g blandfärs
  • 1 ägg
  • 1 finriven vitlöksklyfta
  • 1 dl hackad färsk basilika
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 125 g mozzarella
  • 1 msk smör
  • 1 msk olja
  • 1 zucchini (à ca 300 g)
  • färskpressad juice av 1/2 citron
  • 350 g färsk tagliatelle eller fettuccine
  • färsk basilika till garnering
Tomatsås
  • 1 gul lök
  • 1 röd chili (t ex spansk peppar)
  • 1 msk olja
  • 1 förpackning krossade tomater (à 400 g)
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl vatten
  • 1 1/2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 2 tsk honung
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3707 kJ / 886 kCal