Mozzarellafyllda färsbollar med tomatsås och zucchinipasta
Det är lite pyssel att fylla dessa färsbollar med mozzarella, men helt klart värt besväret. Den hemkokta tomatsåsen är det chilisting i och ”zucchinipastan” bidrar med gott tugg. Gör färsbollarna extra smakrika med fetaost i stället för mozzarella.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2014
Ingredienser
4 portioner
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
500 g blandfärs
1 ägg
1 finriven vitlöksklyfta
1 dl hackad färsk basilika
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
125 g mozzarella
1 msk smör
1 msk olja
1 zucchini (à ca 300 g)
färskpressad juice av 1/2 citron
350 g färsk tagliatelle eller fettuccine
färsk basilika till garnering
Tomatsås
1 gul lök
1 röd chili (t ex spansk peppar)
1 msk olja
1 förpackning krossade tomater (à 400 g)
3 msk tomatpuré
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl vatten
1 1/2 krm salt
1 krm peppar
2 tsk honung
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3707 KJ / 886 kCal
Fett39 g
Salt3.82 g
Kolhydrater82 g
Protein50 g
Kommentarer
Jag använde minimozzarella. Enklare att rulla färsen runt en liten boll. Mycket gott!
Karin
2022-07-30Supergott! Hade ingen chili hemma, så det fick bli chilipulver.
Åsa
2021-09-15Mycket gott, även i vegansk form med Anammas formbara färs (la bara till salt och peppar) och vegansk mozzarella! 😋
Susanne
2021-04-16