UNDER 30 MIN | Enkel

Grekisk sallad med zoodles

Zoodles är ”nudlar” av zucchini. Snyggast blir de i en grönsakssvarv. Använd annars en osthyvel och hyvla zucchinin tunt – eller köp färdig zucchinipasta! Blanda dina zoodles med fetaost, oliver, soltorkade tomater, mynta och citron till en fräsch grekisk sallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Svarva zucchini med en grönsakssvarv till tunna strimlor.
  2. Blanda med olivolja med finrivet citronskal, färskpressad citronjuice, hackad mynta, chiliflakes och salt.
  3. Till servering: Servera med smulad fetaost, kalamataoliver, strimlade soltorkade tomater, färskmynta och finrivet citronskal.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölksproteinfri: byt ut fetaost mot tofu.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 1 zucchini
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 tsk finrivet citronskal
  • 1 1/2 msk färskpressad citronjuice
  • 2 msk hackad mynta
  • 1 krm chiliflakes
  • 2 krm salt
Till servering
  • fetaost
  • kalamataoliver
  • strimlade soltorkade tomater
  • färsk mynta
  • finrivet citronskal

Näringsvärde
Per portion

Energi 2180 kJ / 521 kCal