Zoodles med het tofu och jordnötsdressing

83
9
Zoodles med het tofu och jordnötsdressing

Kompa slingriga zoodles, alltså nudelsvarvad zucchini, och krispiga groddar med krämig avokado i en smakfull ”bowl” – en skål med läckert innehåll. Addera krispigt stekt tofu som fått marinera i lönnsirap, soja och sesamolja. Och så en smakrik dressing till det!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2016

Zoodles med het tofu och jordnötsdressing

Ingredienser

4 portioner

Jordnötsdressing

1 dl
osötat jordnötssmör
2 msk
tamarisoja
2 msk
färskpressad limejuice
2 msk
rapsolja
1/2 msk
finriven ingefära
2 msk
palmsocker eller brun farin
1 dl
vatten

Sallad

600 g
zucchini
150 g
romansallad
4
salladslökar
2
avokador
1
förp fast tofu (à ca 270 g)
1 msk
lönnsirap
2 msk
japansk soja
1/2 msk
sesamolja
1 tsk
chiliflakes
2 msk
rapsolja
1/2 tsk
flingsalt
1 dl
hackad koriander
180 g
böngroddar
1 msk
rostade sesamfrön

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

83

Kommentarer

Mats

12/28/2020

Jag skippade koriandern eftersom jag inte gillar det. Det var jätte gott men inget för barn då det blev väldigt starkt.

André

9/18/2020

Ett mycket välgjort recept, supergott! Vi åt upp det på bara två personer så 4a portioner är kanske i överkant. Hade champinjon ist för tofu, funkade galant, fräs bort vattnet först bara!

Maria

2/29/2020

Wow! Detta blir nya favoritlunchen. Väldigt gott!

Testa liknande recept