Zoodles med het tofu och jordnötsdressing | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Zoodles med het tofu och jordnötsdressing

Kompa slingriga zoodles, alltså nudelsvarvad zucchini, och krispiga groddar med krämig avokado i en smakfull ”bowl” – en skål med läckert innehåll. Addera krispigt stekt tofu som fått marinera i lönnsirap, soja och sesamolja. Och så en smakrik dressing till det!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dressing: Rör ihop alla ingredienser till dressingen.
  2. Sallad: Svarva zucchinin med en grönsakssvarv till tunna strimlor. Eller hyvla den tunt med mandolin eller osthyvel.
  3. Strimla romansalladen. Skiva salladslöken tunt. Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Skär i små tärningar. Skär tofun i cm-stora tärningar.
  4. Rör ihop lönnsirap, soja, sesamolja och chiliflakes.
  5. Stek tofun i olja i en stekpanna på hög värme tills den får färg och är krispig. Häll över sojasåsen och låt koka in.
  6. Blanda zucchini, romansallad, salladslök, avokado, koriander, böngroddar och flingsalt i en skål.
  7. Fördela salladen i 4 skålar (för 4 port). Strö över tofu och sesamfrön.
  8. Servera genast med jordnötsdressingen.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
Jordnötsdressing
  • 1 dl osötat jordnötssmör
  • 2 msk tamarisoja
  • 2 msk färskpressad limejuice
  • 2 msk rapsolja
  • 1/2 msk finriven ingefära
  • 2 msk palmsocker eller Brun Farin
  • 1 dl vatten
Sallad
  • 600 g zucchini
  • 150 g romansallad
  • 4 salladslökar
  • 2 avokador
  • 1 förp fast tofu (à ca 270 g)
  • 1 msk lönnsirap
  • 2 msk japansk soja
  • 1/2 msk sesamolja
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 msk rapsolja
  • 1/2 tsk flingsalt
  • 1 dl hackad koriander
  • 180 g böngroddar
  • 1 msk rostade sesamfrön
Lägg till i inköpslistan