Zoodles med het tofu och jordnötsdressing
Kompa slingriga zoodles, alltså nudelsvarvad zucchini, och krispiga groddar med krämig avokado i en smakfull ”bowl” – en skål med läckert innehåll. Addera krispigt stekt tofu som fått marinera i lönnsirap, soja och sesamolja. Och så en smakrik dressing till det!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2016
Ingredienser
4 portioner
Jordnötsdressing
1 dl osötat jordnötssmör
2 msk tamarisoja
2 msk färskpressad limejuice
2 msk rapsolja
1/2 msk finriven ingefära
2 msk palmsocker eller brun farin
1 dl vatten
Sallad
600 g zucchini
150 g romansallad
4 salladslökar
2 avokador
1 förp fast tofu (à ca 270 g)
1 msk lönnsirap
2 msk japansk soja
1/2 msk sesamolja
1 tsk chiliflakes
2 msk rapsolja
1/2 tsk flingsalt
1 dl hackad koriander
180 g böngroddar
1 msk rostade sesamfrön
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Så skönt o bli av med den jädra zucchinin och vilket bra sätt! Supergott och lätt, så fräscht.
Beatrice
2023-09-05Så gott! Även utan avokado. Kan tänka mig att göra denna sallad i många varianter, med det man har hemma. Mmm....
Karin
2021-04-01Rekommenderar alla att pressa ur vattnet ordentligt ut tofun och sedan vända den i maizena för att få en riktigt krispig yta. Otroligt gott!
Annika
2021-03-24