Zoodles med het tofu och jordnötsdressing

89
11
Zoodles med het tofu och jordnötsdressing

Kompa slingriga zoodles, alltså nudelsvarvad zucchini, och krispiga groddar med krämig avokado i en smakfull ”bowl” – en skål med läckert innehåll. Addera krispigt stekt tofu som fått marinera i lönnsirap, soja och sesamolja. Och så en smakrik dressing till det!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2016

Zoodles med het tofu och jordnötsdressing

Ingredienser

4 portioner

Jordnötsdressing

1 dl
osötat jordnötssmör
2 msk
tamarisoja
2 msk
färskpressad limejuice
2 msk
rapsolja
1/2 msk
finriven ingefära
2 msk
palmsocker eller brun farin
1 dl
vatten

Sallad

600 g
zucchini
150 g
romansallad
4
salladslökar
2
avokador
1
förp fast tofu (à ca 270 g)
1 msk
lönnsirap
2 msk
japansk soja
1/2 msk
sesamolja
1 tsk
chiliflakes
2 msk
rapsolja
1/2 tsk
flingsalt
1 dl
hackad koriander
180 g
böngroddar
1 msk
rostade sesamfrön

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

89

Kommentarer

Karin

2021-04-01

Så gott! Även utan avokado. Kan tänka mig att göra denna sallad i många varianter, med det man har hemma. Mmm....

Annika

2021-03-24

Rekommenderar alla att pressa ur vattnet ordentligt ut tofun och sedan vända den i maizena för att få en riktigt krispig yta. Otroligt gott!

Mats

2020-12-28

Jag skippade koriandern eftersom jag inte gillar det. Det var jätte gott men inget för barn då det blev väldigt starkt.

Testa liknande recept