ICA-dietisten tipsar!

Nyttig veckomeny

Vår nyttiga veckomeny innehåller middagstips för veckans alla sju dagar. Alla recepten är skapade av ICA-kockarna, speciellt utvalda av ICAs dietist. 7 nyckelhålsmärkta middagar, perfekt för veckans matplanering. Ny meny varje vecka.

LÄS MER: Så här har vi satt samman våra nyttiga veckomenyer 

Veckans meny:

  • Falafel på sötpotatis med limekräm

    Falafel på sötpotatis med limekräm

    Falafel på sötpotatis med limekräm är en uppskattad vegetarisk rätt. De syrliga och söta smakerna blir tydliga när de blandas ihop med yoghurten, addera lite salt och peppar och den är fulländad. Servera de smakrika falafelbollarna med en fräsch sallad på bland annat mynta samt limekrämen.

    - Falafel på sötpotatis med limekräm

    Spara

  • Lax med getost och tomatsallad

    Lax med getost och tomatsallad

    En förtjusande fiskrätt som kommer att bli din nya favorit! Du ugnssteker laxen tillsammans med getost och lite basilika och passar under tiden på att tillaga den fräscha tomatsalladen. Getosten, med sin karakteristiska smak, passar perfekt ihop med den saftiga laxens sälta! Servera med sallad, potatis och balsamsirap.

    - Lax med getost och tomatsallad

    Spara

  • Tikka masalakryddad kyckling

    Tikka masalakryddad kyckling

    Kryddiga kycklingfiléer i ugn som serveras med en tomatsås kryddad med färskriven ingefära. Kycklingen serveras med tomatsåsen och en frisk raitasås som du får till med vitlök, tärnad gurka och matyoghurt. Gott med det svala till det heta!

    - Tikka masalakryddad kyckling

    Spara

  • Ugnsbakad torsk med sparris, tomat och basilika

    Ugnsbakad torsk med sparris, tomat och basilika

    Många drar sig för att laga fisk men det här är ett gott exempel på att det varken behöver vara komplicerat eller ta lång tid att göra. Gott blir det också! Torsken bakas i ugnen och serveras sedan på en bädd av tomat, kokt grön sparris och risoni och på toppen ringlas vinägrett med finstrimlad basilika.

    - Ugnsbakad torsk med sparris, tomat och basilika

    Spara

  • Musselsoppa med citrongräs och chilirostade rotsaksstavar

    Musselsoppa med citrongräs och chilirostade rotsaksstavar

    Ge musselsoppan en asiatisk touch med citrongräs, lime och kokosmjölk. Snabblagat men ändå lite lyxigt. Servera med gyllenrostade rotsaksstavar och låtsas att det är fredag.

    - Musselsoppa med citrongräs och chilirostade rotsaksstavar

    Spara

  • Pepparrostad kalkon med rotsaksbulgur, broccoli och gräddfil

    Pepparrostad kalkon med rotsaksbulgur, broccoli och gräddfil

    För variation i vardagsmaten kan du byta ut kycklingen mot den lite mer smakrika kalkonfilén. Rosta i ugn tillsammans med broccoli, piffa din bulgur med rotsaker och du har en middag utöver det vanliga.

    - Pepparrostad kalkon med rotsaksbulgur, broccoli och gräddfil

    Spara

  • Blomkålsbolognese med mozzarellasallad

    Blomkålsbolognese med mozzarellasallad

    Kvällens middag bjuder på en mustig och underbart väldoftande vegobolognese. Blomkålsris, paprikapulver, valnötter, och soja rostas i ugnen tills smakerna har gift sig. Låt sedan allt puttra ihop med den ljuvliga tomatsåsen och servera med nykokt spaghetti och en fräsch mozzarellasallad.

    - Blomkålsbolognese med mozzarellasallad

    Spara