Hoppa till sidans innehåll

ICA-dietisten tipsar!

Nyttig veckomeny

Vår nyttiga veckomeny innehåller middagstips för hela veckan. Recepten är skapade av ICA-kockarna, speciellt utvalda av ICA-dietisterna. 7 nyttiga middagar, perfekt för veckans matplanering. Ny meny varje vecka.

LÄS MER: Så här har vi satt samman våra nyttiga veckomenyer

Veckans meny:

  • Citronbakad spätta med örtsås

    Citronbakad spätta med örtsås

    En underbar citronbakad spätta med örtsås där fisken reder sig själv i ugnen medan du gör i ordning den härliga såsen. I den ingår bland annat hackad färsk persilja och basilika som rörs ned i den krämiga och gräddiga såsen efter att den kokat upp. Servera fisken med denna goda sås och krispiga salladsärter.

    - Citronbakad spätta med örtsås

    Spara

  • Lins- och fetaostbiffar med gräslök och tomatsallad

    Lins- och fetaostbiffar med gräslök och tomatsallad

    Det finns många goda alternativ till köttfärsbiffen, bara man vågar prova. Linser och fetaost är fantastiska tillsammans i en sallad, så varför inte i en biff? Då kan du istället göra salladen på söta körsbärstomater och rödlök.

    - Lins- och fetaostbiffar med gräslök och tomatsallad

    Spara

  • Paolos svampfrittata med bönsallad

    Paolos svampfrittata med bönsallad

    Svampfrittata med bönsallad är enkel och lite lyxigare variant av vanlig omelett. Med fantastiska smaker som zucchini, mejram, svamp och vitlök fyller du denna frittata med innan den avslutas i ugnen för en gyllenbrun yta. Receptet är signerat Paolo Roberto, gästkock i ICA Matkassen Inspiration.

    - Paolos svampfrittata med bönsallad

    Spara

  • Kycklingburgare

    Kycklingburgare

    Stekta möra kycklingfiléer med spröd vintersallad, krispig lök och gurka samt en krämig avokadoröra - det blir fantastiskt gott mellan rostade hamburgerbröd! Bröden rostar du direkt i en het stekpanna så det går undan.

    - Kycklingburgare

    Spara

  • Musselsoppa med citrongräs och chilirostade rotsaksstavar

    Musselsoppa med citrongräs och chilirostade rotsaksstavar

    Ge musselsoppan en asiatisk touch med citrongräs, lime och kokosmjölk. Snabblagat men ändå lite lyxigt. Servera med gyllenrostade rotsaksstavar och låtsas att det är fredag.

    - Musselsoppa med citrongräs och chilirostade rotsaksstavar

    Spara

  • Sesamstekt kyckling med shiitakesvamp

    Sesamstekt kyckling med shiitakesvamp

    Shiitakesvampen gör den här lättlagade sesamstekta kycklingfiléen lite extra exklusivt japansk. Det är en snabblagad kycklingrätt som serveras med teriyakisås och ris. Det går utmärkt att ersätta shiitake med t ex ostronskivling.

    - Sesamstekt kyckling med shiitakesvamp

    Spara

  • Ugnsbakad lax med salsa verde

    Ugnsbakad lax med salsa verde

    En grön sås, eller salsa verde som den kallas går att göra på många sätt, men färska örter är alltid huvudingrediensen. Här mixas salladsblad med basilika, persilja, kapris och vitlök till en riktig smakexplosion. Blanda den med kokta morötter och potatis och servera som tillbehör till ugnsbakad lax.

    - Ugnsbakad lax med salsa verde

    Spara

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer