ICA-dietisten tipsar!

Nyttig veckomeny

Vår nyttiga veckomeny innehåller middagstips för veckans alla sju dagar. Alla recepten är skapade av ICA-kockarna, speciellt utvalda av ICAs dietist. 7 nyckelhålsmärkta middagar, perfekt för veckans matplanering. Ny meny varje vecka.

LÄS MER: Så här har vi satt samman våra nyttiga veckomenyer 

Veckans meny:

 • Smashed sweet potatoes med syrlig bönsallad

  Smashed sweet potatoes med syrlig bönsallad

  Sötpotatis gör sig jättebra i ugnen, och här täcks de av prästost och ströbröd efter de mosats till lite, innan de åker in i ugnen! Detta lite söta och salta passar perfekt ihop med den syrliga bönsalladen som blandats med dijonsenap och rödvinsvinäger. En komplett middag helt enkelt!

  - Smashed sweet potatoes med syrlig bönsallad

  Spara

 • Lax med krämig kålrabbi och dillig gurka

  Lax med krämig kålrabbi och dillig gurka

  Att en krämig kålrabbi skulle utgöra den perfekta såsen till lax är det nog många som har missat. Men testa och du kommer inte bli besviken! Förutom kålrabbi serverar du även dillig gurka till, samt nykokt potatis. En perfekt, lite roligare, vardagsrätt helt enkelt!

  - Lax med krämig kålrabbi och dillig gurka

  Spara

 • Kalkonfilépasta med paprikapesto

  Kalkonfilépasta med paprikapesto

  Kalkon är ett saftigt kött, och passar utmärkt som protein i såser med mycket smak. Lite större lökbitar tillför en härligt subtil sötma och passar perfekt ihop med mildheter från den havrebaserade grädden och paprikapeston. Servera ovanpå en bädd av kokt pasta, och toppa med små halverade tomater!

  - Kalkonfilépasta med paprikapesto

  Spara

 • Potatis- och majsplättar med rommig yoghurt

  Potatis- och majsplättar med rommig yoghurt

  Det här en slags blandning av pannkakor, raggmunk och majsplättar som hela familjen kommer gilla. Till plättarna serveras en gurkyoghurt med ishavsrom. Smaskigt!

  - Potatis- och majsplättar med rommig yoghurt

  Spara

 • Kycklingfärsbiffar med gurksalsa och sparris

  Kycklingfärsbiffar med gurksalsa och sparris

  Huvudnumret är en enkel men sofistikerad kycklingfärsbiff med arv från Dijon. Till det en gurksalsa med en modern ton av pepparrot. Serveras med matvete och säsongens efterlängtade sparris.

  - Kycklingfärsbiffar med gurksalsa och sparris

  Spara

 • Fisk- och räkpasta

  Fisk- och räkpasta

  Ett bra sätt att servera fisk till den kräsna är att göra det i en pastarätt! Själva såsen består av tomat, chilisås och härlig basilika, och för att göra rätten ännu mer spännande slänger du ner några små räkor mot slutet av koktiden. Serveras med fördel ihop med spaghetti!

  - Fisk- och räkpasta

  Spara

 • Coq au vin på kyckling med sallad

  Coq au vin på kyckling med sallad

  En värmande coq au vin är perfekt den här tiden på året. Kastanjechampinjoner och kycklinglårfilé står för huvudrollen i denna rätt. Koka kycklingen tillsammans med matlagningsvin, vatten, buljongtärning, soja, lagerblad och timjan. Bryt av den mustiga grytan med bulgur och en fräsch sallad på sidan.

  - Coq au vin på kyckling med sallad

  Spara