ICA-dietisten tipsar!

Nyttig veckomeny

Vår nyttiga veckomeny innehåller middagstips för veckans alla sju dagar. Alla recepten är skapade av ICA-kockarna, speciellt utvalda av ICAs dietist. 7 nyckelhålsmärkta middagar, perfekt för veckans matplanering. Ny meny varje vecka.

LÄS MER: Så här har vi satt samman våra nyttiga veckomenyer 

Veckans meny:

  • Smashed sweet potatoes med syrlig bönsallad

    Smashed sweet potatoes med syrlig bönsallad

    Sötpotatis gör sig jättebra i ugnen, och här täcks de av prästost och ströbröd efter de mosats till lite, innan de åker in i ugnen! Detta lite söta och salta passar perfekt ihop med den syrliga bönsalladen som blandats med dijonsenap och rödvinsvinäger. En komplett middag helt enkelt!

    - Smashed sweet potatoes med syrlig bönsallad

    Spara

  • Lax med krämig kålrabbi och dillig gurka

    Lax med krämig kålrabbi och dillig gurka

    Att en krämig kålrabbi skulle utgöra den perfekta såsen till lax är det nog många som har missat. Men testa och du kommer inte bli besviken! Förutom kålrabbi serverar du även dillig gurka till, samt nykokt potatis. En perfekt, lite roligare, vardagsrätt helt enkelt!

    - Lax med krämig kålrabbi och dillig gurka

    Spara

  • Kalkonfilépasta med paprikapesto

    Kalkonfilépasta med paprikapesto

    Kalkon är ett saftigt kött, och passar utmärkt som protein i såser med mycket smak. Lite större lökbitar tillför en härligt subtil sötma och passar perfekt ihop med mildheter från den havrebaserade grädden och paprikapeston. Servera ovanpå en bädd av kokt pasta, och toppa med små halverade tomater!

    - Kalkonfilépasta med paprikapesto

    Spara

  • Potatis- och majsplättar med rommig yoghurt

    Potatis- och majsplättar med rommig yoghurt

    Det här en slags blandning av pannkakor, raggmunk och majsplättar som hela familjen kommer gilla. Till plättarna serveras en gurkyoghurt med ishavsrom. Smaskigt!

    - Potatis- och majsplättar med rommig yoghurt

    Spara

  • Kycklingfärsbiffar med gurksalsa och sparris

    Kycklingfärsbiffar med gurksalsa och sparris

    Huvudnumret är en enkel men sofistikerad kycklingfärsbiff med arv från Dijon. Till det en gurksalsa med en modern ton av pepparrot. Serveras med matvete och säsongens efterlängtade sparris.

    - Kycklingfärsbiffar med gurksalsa och sparris

    Spara

  • Fisk- och räkpasta

    Fisk- och räkpasta

    Ett bra sätt att servera fisk till den kräsna är att göra det i en pastarätt! Själva såsen består av tomat, chilisås och härlig basilika, och för att göra rätten ännu mer spännande slänger du ner några små räkor mot slutet av koktiden. Serveras med fördel ihop med spaghetti!

    - Fisk- och räkpasta

    Spara

  • Coq au vin på kyckling med sallad

    Coq au vin på kyckling med sallad

    En värmande coq au vin är perfekt den här tiden på året. Kastanjechampinjoner och kycklinglårfilé står för huvudrollen i denna rätt. Koka kycklingen tillsammans med matlagningsvin, vatten, buljongtärning, soja, lagerblad och timjan. Bryt av den mustiga grytan med bulgur och en fräsch sallad på sidan.

    - Coq au vin på kyckling med sallad

    Spara