Svamp- och kycklinggryta med zucchinisallad
I detta recept används den goda svampcrèmen med balanserad smak av tryffel. Den lyfter hela rätten till härliga goda höjder. Servera kycklinggrytan med nykokt ris och zucchinisallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2023
Ingredienser
4 portioner
4 port ris (gärna fullkorn)
Kyckling
1 rödlök
1 morot
600 g snabbfilé av kyckling
1/2 msk olja
salt
peppar
1 förp svampcrème med tryffel (à 130 g)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
1/2 tsk majsstärkelse
Sallad
1 zucchini (à ca 300 g)
65 g sallad (gärna röda småblad eller mangold)
2 tsk olja
1 tsk rödvinsvinäger
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2569 KJ / 613 kCal
Fett22 g
Salt2.8 g
Kolhydrater57 g
Protein44 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer