Rostad pumpa med granatäpple och vitlöksdipp

0
0
Rostad pumpa med granatäpple och vitlöksdipp

Här kommer en rätt som gör både magen och ögonen glada. Ungsrostad pumpa serveras med härlig vitlöksdipp och en krispig sallad på granatäpple, havreris och persilja. Häll upp något gott i glasen och njut!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2022

Rostad pumpa med granatäpple och vitlöksdipp

Ingredienser

4 portioner

Rostad pumpa

1 butternutpumpa (à ca 1 kg)
1 msk rapsolja
salt
peppar
1 tsk torkad timjan
1 krm chiliflakes

Granatäpple

1 granatäpple
1 msk rapsolja
1/2 msk rödvinsvinäger
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
4 port havreris
2 hjärtsallad

Vitlöksdipp

3 vitlöksklyftor (rostas med pumpan i ugnen)
1 1/2 dl havrebaserad fraiche
1/2 dl majonnäs

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri havrebaserad fraiche. Byt havreris mot ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1924 KJ / 460 kCal
Fett 23 g
Salt 1.2 g
Kolhydrater 50 g
Protein 8 g
Läs mer om näringsvärden