Rostad pumpa med granatäpple och vitlöksdipp
Här kommer en rätt som gör både magen och ögonen glada. Ungsrostad pumpa serveras med härlig vitlöksdipp och en krispig sallad på granatäpple, havreris och persilja. Häll upp något gott i glasen och njut!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2022
Ingredienser
4 portioner
Rostad pumpa
1 butternutpumpa (à ca 1 kg)
1 msk rapsolja
salt
peppar
1 tsk torkad timjan
1 krm chiliflakes
Granatäpple
1 granatäpple
1 msk rapsolja
1/2 msk rödvinsvinäger
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
4 port havreris
2 hjärtsallad
Vitlöksdipp
3 vitlöksklyftor (rostas med pumpan i ugnen)
1 1/2 dl havrebaserad fraiche
1/2 dl majonnäs
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1924 KJ / 460 kCal
Fett23 g
Salt1.2 g
Kolhydrater50 g
Protein8 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Jag valde bort majonnäsen och ersatte med yoghurt, det blev väldigt gott.
Lisa
2023-09-30