Rostad pumpa med granatäpple och vitlöksdipp

Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
1Klimatsmart
Rostad pumpa med granatäpple och vitlöksdipp

Här kommer en rätt som gör både magen och ögonen glada. Ungsrostad pumpa serveras med härlig vitlöksdipp och en krispig sallad på granatäpple, havreris och persilja. Häll upp något gott i glasen och njut!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2022

Rostad pumpa med granatäpple och vitlöksdipp

Ingredienser

4 portioner

Rostad pumpa

1 butternutpumpa (à ca 1 kg)
1 msk rapsolja
salt
peppar
1 tsk torkad timjan
1 krm chiliflakes

Granatäpple

1 granatäpple
1 msk rapsolja
1/2 msk rödvinsvinäger
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
4 port havreris
2 hjärtsallad

Vitlöksdipp

3 vitlöksklyftor (rostas med pumpan i ugnen)
1 1/2 dl havrebaserad fraiche
1/2 dl majonnäs

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat

Kommentar

Jag valde bort majonnäsen och ersatte med yoghurt, det blev väldigt gott.

Lisa

2023-09-30

Näringsvärde per portion

Energi1924 KJ / 460 kCal
Fett23 g
Salt1.2 g
Kolhydrater50 g
Protein8 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Rostad pumpa med purpurkål och matvete
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Granatäppelsirap
Betyg 4.6 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fryst yoghurtbräck med granatäpple och pepparkakor
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Brysselkål med granatäpple och salvia
Betyg 3.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pumpa med stekt ägg
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bellini med granatäpple
Betyg 4.6 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga