Sellerischnitzel med matvetesallad
Rotselleri i skivor får en härlig yta när den rostas i ugnen tillsammans med solroskärnor som ger extra krunch. Servera med en mättande matvetesallad med äpple toppa med dijonmajonnäs och grönkål, detta är riktigt bra. Smaklig måltid.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2023
Ingredienser
4 portioner
1 rotselleri (à ca 1 kg)
2 msk rapsolja
salt
peppar
1/2 dl naturella solroskärnor
4 port matvete
1 stort rött äpple
1 kruka persilja
1/2 förp salladslök (à 125 g)
1 msk rapsolja
2 tsk äppelcidervinäger
1 1/2 dl majonnäs
2 tsk dijonsenap
65 g finbladig grönkål
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2804 KJ / 677 kCal
Fett44 g
Salt1.7 g
Kolhydrater50 g
Protein12 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Förvånansvärt gott Kommer göra fler gånger!
Birgitta
2023-01-31Varmpressad eller kallpressad rapsolja?
Märit
2023-01-26Hej Märit, tack för din fråga! Våra kockar har provlagat med varmpressad rapsolja men om du tycker bättre om en kallpressad går det givet vis lika bra. Lycka till och hoppas du gillar rätten. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-01-27