Ost- och bönpannkakor med tångkaviar och picklad rödlök
På kvällens meny står lite annorlunda pannkakor, dessa innehåller nämligen bönor och ost! Men frukta icke, vi lovar att dom är smarriga som tusan. Toppa med picklad lök, crème fraiche, caviar och bellaverde så ska ni få se!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2022
Ingredienser
4 portioner
Picklad lök
1 msk ättiksprit (12 %)
2 msk strösocker
3 msk vatten
2 rödlökar
Pannkakor
1 förp cannellinibönor (à 380 g)
2 zucchini
4 ägg
2 dl vetemjöl
2 msk bakpulver
2 dl mjölk
1 dl riven ost (gärna folke)
1 tsk salt
1 krm peppar
2 msk olja
200 g bellaverde
1 förp färsk gräslök (à 20 g)
2 dl crème fraiche
1 förp tångcaviar (à 70 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2318 KJ / 551 kCal
Fett25 g
Salt4 g
Kolhydrater56 g
Protein21 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Nä! Smått geggiga pannkakor, smakade inte så mycket heller. Men toppingen var rätt god
Henrik
2022-11-24Hur är det med måtten i receptet på picklad lök? Totalt 3msk vätska + socker till 2 lökar?
Brita
2022-11-14Superrecept! Lite lösa pannkakor men sååå gott. Vilken lördagsmiddag!
Maria
2022-09-11