Hoppa till sidans innehåll

Nyttig och

billig frukost

Starta dagen med en hälsosam och egenlagad frukost som inte kostar skjortan. Vi har listat 5 nyttiga frukostrecept som du enkelt snor ihop hemma i köket!

Caroline Carlander

 • Makalösa pannkakor

  Ingen frukost utan bananpannkakor! Och den här varianten med bovetemjöl är lite mer mättande. Servera med granatäpplen och sojayoghurt och du är hemma.
  Bananpannkakor med bovete

 • Nybakta frallor

  Ladda med fibrer och karoten med dessa utsökta morotsfrallor. Jäs dem i kylskåpet över natten och grädda i ugnen strax innan frukost. Det finns ju inget bättre än nybakat bröd på morgonkvisten!
  Dinkel- och morotsfrallor

 • Lingondröm

  Supergod smoothie som är och enkel att slänga ihop med nyttiga och billiga ingredienser som banan, lingon och yoghurt. Toppa med en nypa kanel eller kardemumma.
  Skogssmoothie med lingon och kardemumma

 • Lyxmüsli

  Vad passar bättre till morgonyoghurten än en hemmagjord granola med nötter, havregryn, kokos, tranbär och massa andra nyttigheter? Dessutom kan du variera receptet efter eget tycke och smak – mums!
  Granola

 • Morotshummus

  Gör en större sats av den här smaskiga morotshummusen så har du pålägg fixat för några dagar framöver. Servera på rågbröd och toppa med skivad tomat.
  Morotshummus