Ugnsrostad morotshummus
Morötterna gör hummusen både söt och mustig. Dessutom får den vacker färg. Gör en större sats och förvara i kylen så har du mellanmålet fixat för några dagar framöver. Servera på rågbröd och toppa med skivad tomat.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2018
Ingredienser
4 dl
500 g morötter
2 msk olja till ugnsplåten
1/2 tsk salt
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
1/2 dl olja
1 riven vitlöksklyfta
1 1/2 msk färskpressad citronjuice
1 msk tahini
1/2 tsk malen gurkmeja
Till servering
ev rågbröd
skivad tomat
groddar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Näringsvärdet är beräknat inkl bröd, per dl.
Energi1582 KJ / 378 kCal
Fett22 g
Salt1.5 g
Kolhydrater32 g
Protein9 g
Kommentarer
Supergott! Jag ersatte kikärtor med vita bönor som jag hade hemma. Funkade bra.
Madeleine
2022-08-01Mycket gott på danskt rågbröd! Är gott även utan tahini.
Tage
2021-04-22Det är väldigt mycket fett. Kan man göra den magrare?
Marie
2021-02-12