Ugnsrostad morotshummus

16
7
Ugnsrostad morotshummus

Morötterna gör hummusen både söt och mustig. Dessutom får den vacker färg. Gör en större sats och förvara i kylen så har du mellanmålet fixat för några dagar framöver. Servera på rågbröd och toppa med skivad tomat.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2018

Ugnsrostad morotshummus

Ingredienser

4 dl
500 g
morötter
2 msk
olja till ugnsplåten
1/2 tsk
salt
1
förp kokta kikärtor (à 380 g)
1/2 dl
olja
1
riven vitlöksklyfta
1 1/2 msk
färskpressad citronjuice
1 msk
tahini
1/2 tsk
malen gurkmeja

Till servering

ev rågbröd
skivad tomat
groddar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg om lämpligt bröd serveras till.

Näringsvärdet är beräknat inkl bröd, per dl.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Tage

2021-04-22

Mycket gott på danskt rågbröd! Är gott även utan tahini.

Marie

2021-02-12

Det är väldigt mycket fett. Kan man göra den magrare?

Marina

2018-11-15

Väldigt gott trots att jag inte hade ngn tahini

Näringsvärde per portion

Energi 1582 KJ / 378 kCal
Fett 22 g
Salt 1.5 g
Kolhydrater 32 g
Protein 9 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept