UNDER 45 MIN | Medel

Ugnsrostad morotshummus

Morötterna gör hummusen både söt och mustig. Dessutom får den vacker färg. Gör en större sats och förvara i kylen så har du mellanmålet fixat för några dagar framöver. Servera på rågbröd och toppa med skivad tomat.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och skär morötter i cm-tunna skivor. Lägg på en ugnsplåt och blanda med olja och salt. Rosta i mitten av ugnen ca 30 minuter.
  3. Häll av, skölj och låt kikärter rinna av.
  4. Mixa kikärter, morötter, olja, vitlök, citronjuice, tahini och gurkmeja slätt. Späd med vatten till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar.
  5. Till servering: Servera på rågbröd och toppa gärna med skivad tomat och groddar.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg om lämpligt bröd serveras till.

Näringsvärdet är beräknat inkl bröd, per dl.

Ingredienser

Portioner: 4 dl
  • 500 g morötter
  • 2 msk olja till ugnsplåten
  • 1/2 tsk salt
  • 1 förp kokta kikärter (à 380 g)
  • 1/2 dl olja
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 1/2 msk färskpressad citronjuice
  • 1 msk tahini
  • 1/2 tsk malen gurkmeja
Till servering
  • ev rågbröd
  • skivad tomat
  • groddar

Näringsvärde
Per portion

Energi 1582 kJ / 378 kCal