Ugnsrostad morotshummus

Betyg 4.6 av 5.
25 personer har röstat
8
Ugnsrostad morotshummus

Morötterna gör hummusen både söt och mustig. Dessutom får den vacker färg. Gör en större sats och förvara i kylen så har du mellanmålet fixat för några dagar framöver. Servera på rågbröd och toppa med skivad tomat.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2018

Ugnsrostad morotshummus

Ingredienser

4 dl
500 g morötter
2 msk olja till ugnsplåten
1/2 tsk salt
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
1/2 dl olja
1 riven vitlöksklyfta
1 1/2 msk färskpressad citronjuice
1 msk tahini
1/2 tsk malen gurkmeja

Till servering

ev rågbröd
skivad tomat
groddar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
25 personer har röstat

Kommentarer

Supergott! Jag ersatte kikärtor med vita bönor som jag hade hemma. Funkade bra.

Madeleine

2022-08-01

Mycket gott på danskt rågbröd! Är gott även utan tahini.

Tage

2021-04-22

Det är väldigt mycket fett. Kan man göra den magrare?

Marie

2021-02-12

Näringsvärde per dl

Näringsvärdet är beräknat inkl bröd, per dl.
Energi1582 KJ / 378 kCal
Fett22 g
Salt1.5 g
Kolhydrater32 g
Protein9 g

Testa liknande recept

Paprikahummus
Betyg 5 av 5.
8 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Gul hummus
Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Hummusdipp
Betyg 3.9 av 5.
112 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Sötpotatishummus med rostad mandel
Betyg 5 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kikärtsdipp
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Helenas hummus
Betyg 2.4 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga