Ugnsrostad morotshummus

20
8
Ugnsrostad morotshummus

Morötterna gör hummusen både söt och mustig. Dessutom får den vacker färg. Gör en större sats och förvara i kylen så har du mellanmålet fixat för några dagar framöver. Servera på rågbröd och toppa med skivad tomat.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2018

Ugnsrostad morotshummus

Ingredienser

4 dl
500 g morötter
2 msk olja till ugnsplåten
1/2 tsk salt
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
1/2 dl olja
1 riven vitlöksklyfta
1 1/2 msk färskpressad citronjuice
1 msk tahini
1/2 tsk malen gurkmeja

Till servering

ev rågbröd
skivad tomat
groddar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg om lämpligt bröd serveras till.

Näringsvärdet är beräknat inkl bröd, per dl.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentarer

Madeleine

2022-08-01

Supergott! Jag ersatte kikärtor med vita bönor som jag hade hemma. Funkade bra.

Tage

2021-04-22

Mycket gott på danskt rågbröd! Är gott även utan tahini.

Marie

2021-02-12

Det är väldigt mycket fett. Kan man göra den magrare?

Näringsvärde per portion

Energi 1582 KJ / 378 kCal
Fett 22 g
Salt 1.5 g
Kolhydrater 32 g
Protein 9 g
Läs mer om näringsvärden