Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Dinkel- och morotsfrallor

Morots- och dinkelfrallor som är fullmatade med finrivna morötter. Det hembakade brödet smakar bäst ljummet, gärna med god ost eller lättrökt skinka som pålägg. Lägg gärna lite extra nyttigheter på frallorna i form av paprika, tomat eller gurka.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 20 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finriv morötterna.
  2. Blanda vatten, smulad jäst, salt, olivolja och honung i en bunke. Rör tills jästen blandats med vätskan.
  3. Tillsätt morötterna, rågkross och dinkelmjöl. Arbeta ihop till en lös deg.
  4. Täck bunken med plastfolie eller en bakduk. Jäs degen i kylskåp över natten.
  5. Sätt ugnen på 225°C.
  6. Häll ut degen på ett mjölat bakbord och dra ut den till en längd (knåda inte degen). Dela degen i ca 20 bitar (för 20 st) och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter i rumstemperatur.
  7. Grädda mitt i ugnen 12-15 minuter.

För alla

Rätten är fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.

Näringsberäkning per brödbulle (räknat på att satsen räcker till 20 bullar).

Tips

Byt ut morötterna mot 2 1/2 dl (för 20 st) skalade, finrivna rödbetor. Tillsätt ytterligare 1 dl dinkelmjöl vid degberedningen.

Ingredienser

Portioner: ca 20 st
  • 2 1/2 dl finrivna morötter (2 1/2 morötter motsvarar ca 200 g)
  • 5 dl kallt vatten
  • 25 g färsk jäst
  • 2 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk flytande honung
  • 2 dl råg- eller vetekross
  • ca 12 dl siktat dinkelmjöl (12 dl motsvarar 660 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 665 kJ / 159 kCal