Dinkel- och morotsfrallor

59
6
Dinkel- och morotsfrallor

Morots- och dinkelfrallor som är fullmatade med finrivna morötter. Det hembakade brödet smakar bäst ljummet, gärna med god ost eller lättrökt skinka som pålägg. Lägg gärna lite extra nyttigheter på frallorna i form av paprika, tomat eller gurka.

Dinkel- och morotsfrallor

Ingredienser

ca 20 st
2 1/2 dl finrivna morötter (2 1/2 morötter motsvarar ca 200 g)
5 dl kallt vatten
25 g färsk jäst
2 tsk salt
2 msk olivolja
1 msk flytande honung
2 dl råg- eller vetekross
ca 12 dl siktat dinkelmjöl (12 dl motsvarar 660 g)

För alla

Rätten är fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt mjöl.

Näringsberäkning per brödbulle (räknat på att satsen räcker till 20 bullar).

Gör så här

Tips

Byt ut morötterna mot 2 1/2 dl (för 20 st) skalade, finrivna rödbetor. Tillsätt ytterligare 1 dl dinkelmjöl vid degberedningen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

59

Kommentarer

Ingrid

2022-11-01

Jag använde rödbetor. Lättbakat och gott, degen beter sig sig förväntat. Var orolig att den skulle missfärga köksskivan vid utbakning men det var absolut inga problem.

Emma

2018-08-16

Om man skulle vilja baka brödet direkt, alltså utan att kalljäsa det, är det bara att använda varmt vatten istället och låta jäsa ca 30 min? :)

Redaktionen ICAse

2018-08-27

Hej Emma! Det borde fungera, men inget vi har testat. Återkom gärna hur det blev! Hälsningar Michelle

Gunilla

2017-03-17

Det är ett lättbakat och jättegott bröd! Har just satt en deg som jag ska baka ut i morgon bitti! Gött med färsk bröd till frukost!

Näringsvärde per portion

Energi 1035 KJ / 247 kCal
Fett 3 g
Salt 1 g
Kolhydrater 43 g
Protein 8 g
Läs mer om näringsvärden