Dinkel- och morotsfrallor
Morots- och dinkelfrallor som är fullmatade med finrivna morötter. Det hembakade brödet smakar bäst ljummet, gärna med god ost eller lättrökt skinka som pålägg. Lägg gärna lite extra nyttigheter på frallorna i form av paprika, tomat eller gurka.
Ingredienser
ca 20 st
2 1/2 dl finrivna morötter (2 1/2 morötter motsvarar ca 200 g)
5 dl kallt vatten
25 g färsk jäst
2 tsk salt
2 msk olivolja
1 msk flytande honung
2 dl råg- eller vetekross
ca 12 dl siktat dinkelmjöl (12 dl motsvarar 660 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsberäkning per brödbulle (räknat på att satsen räcker till 20 bullar).
Energi1035 KJ / 247 kCal
Fett3 g
Salt1 g
Kolhydrater43 g
Protein8 g
Kommentarer
Jag använde rödbetor. Lättbakat och gott, degen beter sig sig förväntat. Var orolig att den skulle missfärga köksskivan vid utbakning men det var absolut inga problem.
Ingrid
2022-11-01Om man skulle vilja baka brödet direkt, alltså utan att kalljäsa det, är det bara att använda varmt vatten istället och låta jäsa ca 30 min? :)
Emma
2018-08-16Hej Emma! Det borde fungera, men inget vi har testat. Återkom gärna hur det blev! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-08-27Det är ett lättbakat och jättegott bröd! Har just satt en deg som jag ska baka ut i morgon bitti! Gött med färsk bröd till frukost!
Gunilla
2017-03-17