Dinkel- och morotsfrallor

Morots- och dinkelfrallor som är fullmatade med finrivna morötter. Det hembakade brödet smakar bäst ljummet, gärna med god ost eller lättrökt skinka som pålägg. Lägg gärna lite extra nyttigheter på frallorna i form av paprika, tomat eller gurka.

Ingredienser
ca 20 st
2 1/2 dl finrivna morötter (2 1/2 morötter motsvarar ca 200 g)
5 dl kallt vatten
25 g färsk jäst
2 tsk salt
2 msk olivolja
1 msk flytande honung
2 dl råg- eller vetekross
ca 12 dl siktat dinkelmjöl (12 dl motsvarar 660 g)
Gör så här
00:30:00
00:12:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsberäkning per brödbulle (räknat på att satsen räcker till 20 bullar).
Energi1035 KJ / 247 kCal
Fett3 g
Salt1 g
Kolhydrater43 g
Protein8 g
Kommentarer
Jag använde rödbetor. Lättbakat och gott, degen beter sig sig förväntat. Var orolig att den skulle missfärga köksskivan vid utbakning men det var absolut inga problem.
Ingrid
2022-11-01Om man skulle vilja baka brödet direkt, alltså utan att kalljäsa det, är det bara att använda varmt vatten istället och låta jäsa ca 30 min? :)
Emma
2018-08-16Hej Emma! Det borde fungera, men inget vi har testat. Återkom gärna hur det blev! Hälsningar Michelle
ICA-köket
2018-08-27Det är ett lättbakat och jättegott bröd! Har just satt en deg som jag ska baka ut i morgon bitti! Gött med färsk bröd till frukost!
Gunilla
2017-03-17