Ett mumsigt recept på hemgjord granola som är en slags müsli. Du gör granolan av nötter, havregryn, kokos, äppeljuice, honung, kanel, tranbär, russin, pumpakärnor och linfrön. Granolan ger ett härligt crunch att toppa på frukostens yoghurt eller filmjölk.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2011
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd havregryn framställda av ren havre.
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Detta är redan Klimaträtt.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Väldigt gott som receptet visar och går också att variera efter eget tycke. Jag gillar att addera havrekärnor, solrosfrön, boveteflingor, berberis och annat.
Britt-inger
2023-01-12Bra grundrecept, bytte ut honungen mot agavesirap och äppeljuicen mot funlight, hade inga pumpakärnor hemma så valde solrosfrön iställlet. Men jag hade nog valt att hacka även pumpakärnorna och köra dem i ugnen tillsammans med resten av nötterna annars om jag gått den vägen.
Henrik
2022-06-04Den är god men hade velat ha den lite klumpig och seg. Den var för porös.
Anni-frid
2022-04-04