Granola
Ett mumsigt recept på hemgjord granola som är en slags müsli. Du gör granolan av nötter, havregryn, kokos, äppeljuice, honung, kanel, tranbär, russin, pumpakärnor och linfrön. Granolan ger ett härligt crunch att toppa på frukostens yoghurt eller filmjölk.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2011
Ingredienser
8 dl
1 dl naturella nötter t ex hasselnötter, sötmandel, cashew- och paranötter
4 dl havregryn
1 dl riven kokos
1 dl konc äppeljuice
1/2 dl honung
1 msk malen kanel
1/2 dl torkade tranbär
1/2 dl russin gärna hälften gula
1/2 dl naturella pumpakärnor
1/2 dl hela linfrön
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1023 KJ / 244 kCal
Fett13 g
Salt0.01 g
Kolhydrater23 g
Protein6 g
Kommentarer
super bra👌
Joakim
2024-08-31Har lagat granolan både enligt grundreceptet men också tillagt flera godsaker; torkade blåbär och hallon, kardemumma mm. Oavsett supergott
Margot gunnel
2024-06-19Hej. Förklara gärna vilken konsistens maten ska ha när man tar ut den ur ugnen. Min granola var fortfarande mjuk efter en halvtimme (i en ny ugn). Vissa kakor brukar vara mjuka och stelna när dom svalnat. Är det samma med granola. Så tråkigt när man ska laga saker för första gången och alla recept förklarar som om man redan skulle veta vissa saker utan att ha gjort dom innan.
Suzanne
2024-04-24