Hoppa till sidans innehåll

Ät mer grönt!

8 nyttiga recept

med grönsaker

Förlåt om vi på ICA är tjatiga, men vi tänker säga det igen: Ät mer grönsaker! För din hälsas skull! Och så är det ju dessutom väldigt gott också. Här är åtta recept att inspireras av.

 • Japansk rotsaksmiso med svamp och nori

  Säg hej till Japan med den här goda rotsaksmison! Vegetarisk pytt, tofu och champinjoner gör soppan matig. Färsk ingefära och misobuljong ger den extra smak.

  Japansk rotsaksmiso med svamp och nori

 • Fänkålssoppa med rödkål- & brysselkålsris och riven kavring

  Fräs fänkål, gul lök och vitlök i olja. Tillsätt matlagningsvin och buljong. Rör ner crème fraiche och mixa till en slät soppa. Toppa soppan med smörstekt kavring (mörkt, kompakt bröd) och rödkål- och brysselkålsris.

  Fänkålssoppa med rödkål- & brysselkålsris

 • Vegogulasch med saltgurka och gräddfil

  En värmande gulasch gjord på vegetarisk pytt med morot, kålrabbi och rödlök. De fräscha grönsakerna får sällskap av fräst lök, vitlök, paprikapulver, kummin, tomatpuré och buljong. Servera med saltgurka, bröd, gräddfil och persilja.

  Vegogulasch med saltgurka och gräddfil

 • Kikärt- och vitkålspannkakor med lingon- och äppelsallad

  Kanske världens nyttigaste pannkakor! Smeten är gjord av mosade kikärtor och vitkålsris samt de klassiska ingredienserna mjölk, mjöl, ägg och salt. Servera med en sallad gjord av tärnat äpple och lingon.

  Kikärt- och vitkålspannkakor med lingon- och äppelsallad

 • Fröstekt lax med rostat vitkålsris och citron- och gurkkvarg

  Hur låter stekt vitkålsris med babyspenat? Till det serverar du stekta laxbitar som är täckta med chiafrön, sesamfrön och vallmofrön. Rätten blir komplett med en smakrik citron- och gurkkvarg.

  Fröstekt lax med rostat vitkålsris och citron- och gurkkvarg

 • Vegocurry med naanbröd och blomkålsris

  Vegetarisk pytt med morot, kålrabbi och rödlök är grunden i den här grytan, som kryddas med bland annat curry, spiskummin och koriander. Servera med blomkålsris, naanbröd och turkisk yoghurt. Go’kväll Indien!

  Vegocurry med naanbröd och blomkålsris

 • Parmesanstekt kyckling med rödkål- & brysselkålsrissallad

  Kittla smaklökarna med den här ljuvligt goda och nyttiga rätten! Den parmesanpanerade kycklingen får sällskap på tallriken av rödkål- och brysselkålsris som du blandar med bönor, lök, körvel, citronsaft och olivolja.

  Parmesanstekt kyckling med rödkål- & brysselkålsrissallad

 • Rödkål- och brysselkålsris i chimichurri

  Chimichurri är en härligt kryddstark sås! Du gör den av lök, vitlök, chili, persilja, spiskummin, vinäger och olja, smaksatt med salt och peppar. Vänd ner rödkål- och brysselkålsris i chimicurrin.

  Rödkål- och brysselkålsris i chimichurri