Kikärt- och vitkålspannkakor med lingon- och äppelsallad

48
2
Kikärt- och vitkålspannkakor med lingon- och äppelsallad

Kanske världens nyttigaste pannkakor! Smeten är gjord av mosade kikärtor och vitkålsris samt de klassiska ingredienserna mjölk, mjöl, ägg och salt. Servera med en sallad gjord av tärnat äpple och lingon. Smaklig spis!

Kikärt- och vitkålspannkakor med lingon- och äppelsallad

Ingredienser

4 portioner

Pannkakor

1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
2 1/2 dl vetemjöl
3 ägg
1 tsk salt
6 dl mjölk
250 g vitkålsris
3 msk smör

Sallad

1 rött äpple
1 dl rårörda lingon

Bacon

2 förp kycklingbacon (à 100 g)
1 tsk rapsolja

För alla

Gör glutenfri: byt vetemjölet mot en glutenfri mjölmix.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölken mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt, byt smöret mot mjölkfritt matfett eller olja.
Gör laktosfri: byt mjölken till en laktosfri mjölkdryck, byt smöret mot laktosfritt smör.
Gör äggfri: byt ut ägg mot bakpulver (1 ägg=1 tsk bakpulver).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

48

Kommentarer

Jennie

2019-06-10

Blir som en variant på raggmunkar. Blev lite grov i konsistente så de blev svårstekta.

Beatrice

2016-06-29

Man kan med fördel byta ut en del av vetemjölet mot grahamsmjöl eller sojamjöl för en liten grövre pannkaka.

Näringsvärde per portion

Energi 2681 KJ / 639 kCal
Fett 25 g
Salt 3 g
Kolhydrater 68 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden