Kikärt- och vitkålspannkakor med lingon- och äppelsallad

48
2 Klimatsmart
Kikärt- och vitkålspannkakor med lingon- och äppelsallad

Kanske världens nyttigaste pannkakor! Smeten är gjord av mosade kikärtor och vitkålsris samt de klassiska ingredienserna mjölk, mjöl, ägg och salt. Servera med en sallad gjord av tärnat äpple och lingon. Smaklig spis!

Skriv ut
Kikärt- och vitkålspannkakor med lingon- och äppelsallad

Ingredienser

4 portioner

Pannkakor

1
förp kokta kikärter (à 380 g)
2 1/2 dl
vetemjöl
3
ägg
1 tsk
salt
6 dl
mjölk
250 g
vitkålsris
3 msk
smör

Sallad

1
rött äpple
1 dl
rårörda lingon

Bacon

2
förp kycklingbacon (à 100 g)
1 tsk
rapsolja

För alla

Gör glutenfri: byt vetemjölet mot en glutenfri mjölmix.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölken mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt, byt smöret mot mjölkfritt matfett eller olja.
Gör laktosfri: byt mjölken till en laktosfri mjölkdryck, byt smöret mot laktosfritt smör.
Gör äggfri: byt ut ägg mot bakpulver (1 ägg=1 tsk bakpulver).

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

48

Kommentarer

Jennie

6/10/2019

Blir som en variant på raggmunkar. Blev lite grov i konsistente så de blev svårstekta.

Beatrice

6/29/2016

Man kan med fördel byta ut en del av vetemjölet mot grahamsmjöl eller sojamjöl för en liten grövre pannkaka.

Näringsvärde per portion

Energi 2681 KJ / 639 kCal
Fett 25 g
Salt 3 g
Kolhydrater 68 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept