Kanske världens nyttigaste pannkakor! Smeten är gjord av mosade kikärtor och vitkålsris samt de klassiska ingredienserna mjölk, mjöl, ägg och salt. Servera med en sallad gjord av tärnat äpple och lingon. Smaklig spis!
Gör glutenfri: byt vetemjölet mot en glutenfri mjölmix.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölken mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt, byt smöret mot mjölkfritt matfett eller olja.
Gör laktosfri: byt mjölken till en laktosfri mjölkdryck, byt smöret mot laktosfritt smör.
Gör äggfri: byt ut ägg mot bakpulver (1 ägg=1 tsk bakpulver).
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jennie
2019-06-10Blir som en variant på raggmunkar. Blev lite grov i konsistente så de blev svårstekta.
Beatrice
2016-06-29Man kan med fördel byta ut en del av vetemjölet mot grahamsmjöl eller sojamjöl för en liten grövre pannkaka.