Fröstekt lax med rostat vitkålsris och citron- och gurkkvarg

38
2
Fröstekt lax med rostat vitkålsris och citron- och gurkkvarg

Hur låter stekt vitkålsris med babyspenat? Till det serverar du stekta laxbitar som är täckta med chiafrön, sesamfrön och vallmofrön. Rätten blir komplett med en smakrik citron- och gurkkvarg. En god och nyttig rätt som du svänger ihop på under en halvtimme!

Skriv ut
Fröstekt lax med rostat vitkålsris och citron- och gurkkvarg

Ingredienser

4 portioner

Lax

4
bitar laxfilé (à 140 g)
-
salt
2 msk
chiafrön
2 msk
sesamfrön
2 msk
vita vallmofrön
2 msk
rapsolja

Gurkkvarg

1/2
citron
1/4
gurka
250 g
kvarg
-
salt och svartpeppar

Vitkålsris

2
förp vitkålsris (à 250 g)
1 msk
rapsolja
65 g
babyspenat

Till servering

småbladig sallad
olivolja
citron

För alla

Fri från gluten och ägg
Gör mjölkproteinfri: byt ut kvarg mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör laktosfri: byt kvarg mot laktosfri kvarg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

38

Kommentarer

Emma karin

2021-04-28

Så gott! Allt var super! Men fröblandningen på laxen blev ju en riktig hit!😋

Caroline

2021-03-15

Vitkålsriset var ett kul alternativ till vanligt ris.

Näringsvärde per portion

Energi 2030 KJ / 485 kCal
Fett 32 g
Salt 0 g
Kolhydrater 35 g
Protein 8 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept