Fröstekt lax med rostat vitkålsris och citron- och gurkkvarg

39
2
Fröstekt lax med rostat vitkålsris och citron- och gurkkvarg

Hur låter stekt vitkålsris med babyspenat? Till det serverar du stekta laxbitar som är täckta med chiafrön, sesamfrön och vallmofrön. Rätten blir komplett med en smakrik citron- och gurkkvarg. En god och nyttig rätt som du svänger ihop på under en halvtimme!

Fröstekt lax med rostat vitkålsris och citron- och gurkkvarg

Ingredienser

4 portioner

Lax

4 bitar laxfilé (à 140 g)
salt
2 msk chiafrön
2 msk sesamfrön
2 msk vita vallmofrön
2 msk rapsolja

Gurkkvarg

1/2 citron
1/4 gurka
250 g kvarg
salt och svartpeppar

Vitkålsris

2 förp vitkålsris (à 250 g)
1 msk rapsolja
65 g babyspenat

Till servering

småbladig sallad
olivolja
citron

För alla

Fri från gluten och ägg
Gör mjölkproteinfri: byt ut kvarg mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör laktosfri: byt kvarg mot laktosfri kvarg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

39

Kommentarer

Emma karin

2021-04-28

Så gott! Allt var super! Men fröblandningen på laxen blev ju en riktig hit!😋

Caroline

2021-03-15

Vitkålsriset var ett kul alternativ till vanligt ris.

Näringsvärde per portion

Energi 2030 KJ / 485 kCal
Fett 32 g
Salt 1.3 g
Kolhydrater 35 g
Protein 8 g
Läs mer om näringsvärden