Fröstekt lax med rostat vitkålsris och citron- och gurkkvarg
Hur låter stekt vitkålsris med babyspenat? Till det serverar du stekta laxbitar som är täckta med chiafrön, sesamfrön och vallmofrön. Rätten blir komplett med en smakrik citron- och gurkkvarg. En god och nyttig rätt som du svänger ihop på under en halvtimme!
Ingredienser
4 portioner
Lax
4 bitar laxfilé (à 140 g)
salt
2 msk chiafrön
2 msk sesamfrön
2 msk vita vallmofrön
2 msk rapsolja
Gurkkvarg
1/2 citron
1/4 gurka
250 g kvarg
salt
svartpeppar
Vitkålsris
2 förp vitkålsris (à 250 g)
1 msk rapsolja
65 g babyspenat
Till servering
småbladig sallad
olivolja
citron
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2030 KJ / 485 kCal
Fett32 g
Salt1.3 g
Kolhydrater35 g
Protein8 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Så gott! Allt var super! Men fröblandningen på laxen blev ju en riktig hit!😋
Emma karin
2021-04-28Vitkålsriset var ett kul alternativ till vanligt ris.
Caroline
2021-03-15