Parmesanstekt kyckling med bryssel- och rödkålsrissallad

46
0
Parmesanstekt kyckling med bryssel- och rödkålsrissallad

Kittla smaklökarna med den här ljuvligt goda och nyttiga rätten! Den parmesanpanerade kycklingen får sällskap på tallriken av brysselkål- och rödkålsris som du blandar med bönor, lök, körvel, citronsaft och olivolja. Servera på hjärtsalladsblad och toppa gärna med hyvlad parmesan.

Parmesanstekt kyckling med bryssel- och rödkålsrissallad

Ingredienser

4 portioner

Sallad

250 g fryst bönmix
1 silverlök
1/2 kruka körvel
1/2 citron (1/2 citron motsvarar 2 msk saft)
2 hjärtsallad
250 g brysselkål och rödkålsris

Kyckling

1 ägg
1 dl riven parmesan
1/2 dl vatten
1 dl vetemjöl
salt och svartpeppar
ca 650 g snabbfilé av kyckling
1 msk olja
1 msk smör

För alla

Gör glutenfri: byt vetemjöl till en glutenfri mjölmix.
Gör mjölkproteinfri: uteslut parmesanosten eller ersätt med en mjölkfri riven ost, byt smöret till mjölkfritt matfett eller olja.
Gör laktosfri: byt till laktosfritt smör eller mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: byt ägget mot äggersättning. 

Gör så här

Tips

Toppa gärna med hyvlad parmesan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

46

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1799 KJ / 430 kCal
Fett 14 g
Salt 1.3 g
Kolhydrater 23 g
Protein 50 g
Läs mer om näringsvärden