Parmesanstekt kyckling med bryssel- och rödkålsrissallad

Betyg 2.8 av 5.
46 personer har röstat
0
Parmesanstekt kyckling med bryssel- och rödkålsrissallad

Kittla smaklökarna med den här ljuvligt goda och nyttiga rätten! Den parmesanpanerade kycklingen får sällskap på tallriken av brysselkål- och rödkålsris som du blandar med bönor, lök, körvel, citronsaft och olivolja. Servera på hjärtsalladsblad och toppa gärna med hyvlad parmesan.

Parmesanstekt kyckling med bryssel- och rödkålsrissallad

Ingredienser

4 portioner

Sallad

250 g fryst bönmix
1 silverlök
1/2 kruka körvel
1/2 citron (1/2 citron motsvarar 2 msk saft)
2 hjärtsallad
250 g brysselkål och rödkålsris

Kyckling

1 ägg
1 dl riven parmesan
1/2 dl vatten
1 dl vetemjöl
salt
svartpeppar
ca 650 g snabbfilé av kyckling
1 msk olja
1 msk smör

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
46 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1799 KJ / 430 kCal
Fett14 g
Salt1.3 g
Kolhydrater23 g
Protein50 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Sesamstekt kyckling med brysselkål, honung och soja
Betyg 4.2 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pasta med paprikasås och bresaola
Betyg 3.1 av 5.
101 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Zucchinipiccata med tomatsås
Betyg 3.4 av 5.
53 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostad macka med äggröra, avokado och bönsallad
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Mandelstekt spätta med gräddkokt fänkål och körvel
Betyg 2.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklingschnitzel med kaprisdipp
Betyg 3.5 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga