Parmesanstekt kyckling med bryssel- och rödkålsrissallad
Kittla smaklökarna med den här ljuvligt goda och nyttiga rätten! Den parmesanpanerade kycklingen får sällskap på tallriken av brysselkål- och rödkålsris som du blandar med bönor, lök, körvel, citronsaft och olivolja. Servera på hjärtsalladsblad och toppa gärna med hyvlad parmesan.
Ingredienser
4 portioner
Sallad
250 g fryst bönmix
1 silverlök
1/2 kruka körvel
1/2 citron (1/2 citron motsvarar 2 msk saft)
2 hjärtsallad
250 g brysselkål och rödkålsris
Kyckling
1 ägg
1 dl riven parmesan
1/2 dl vatten
1 dl vetemjöl
salt
svartpeppar
ca 650 g snabbfilé av kyckling
1 msk olja
1 msk smör
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1799 KJ / 430 kCal
Fett14 g
Salt1.3 g
Kolhydrater23 g
Protein50 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer