Vego-gulasch med saltgurka och gräddfil

75
0 Klimatsmart
Vego-gulasch med saltgurka och gräddfil

En värmande gulasch gjord på vegetarisk pytt med morot, kålrabbi och rödlök. De fräscha grönsakerna får sällskap av fräst lök, vitlök, paprikapulver, kummin, tomatpuré och buljong. Servera med saltgurka, bröd, gräddfil och persilja. En nyttig läckerhet!

Skriv ut
Vego-gulasch med saltgurka och gräddfil

Ingredienser

4 portioner

Gulasch

2
gula lökar
1
vitlöksklyfta
2 msk
rapsolja
2 msk
paprikapulver
1 tsk
hel kummin
1 msk
tomatpuré
2
förp vegetarisk grönhydrat pytt (à 500 g)
7 dl
grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 tsk
majsstärkelse
-
salt och peppar

Till servering

saltgurka
bröd
gräddfil
hackad persilja

För alla

Fri från ägg
Gör glutenfri: kontrollera innehållet i buljongen/fonden. Välj glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: byt gräddfilen till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) och kontrollera innehållet i buljongen/fonden.
Gör laktosfri: byt gräddfilen till laktosfri gräddfil.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

75

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1345 KJ / 321 kCal
Fett 11 g
Salt 2 g
Kolhydrater 46 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept