Vego-gulasch med saltgurka och gräddfil

75
0
Vego-gulasch med saltgurka och gräddfil

En värmande gulasch gjord på vegetarisk pytt med morot, kålrabbi och rödlök. De fräscha grönsakerna får sällskap av fräst lök, vitlök, paprikapulver, kummin, tomatpuré och buljong. Servera med saltgurka, bröd, gräddfil och persilja. En nyttig läckerhet!

Vego-gulasch med saltgurka och gräddfil

Ingredienser

4 portioner

Gulasch

2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
2 msk rapsolja
2 msk paprikapulver
1 tsk hel kummin
1 msk tomatpuré
2 förp vegetarisk grönhydrat pytt (à 500 g)
7 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 tsk majsstärkelse
salt och peppar

Till servering

saltgurka
bröd
gräddfil
hackad persilja

För alla

Fri från ägg
Gör glutenfri: kontrollera innehållet i buljongen/fonden. Välj glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: byt gräddfilen till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) och kontrollera innehållet i buljongen/fonden.
Gör laktosfri: byt gräddfilen till laktosfri gräddfil.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

75

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1345 KJ / 321 kCal
Fett 11 g
Salt 2 g
Kolhydrater 46 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden