Vego-gulasch med saltgurka och gräddfil
En värmande gulasch gjord på vegetarisk pytt med morot, kålrabbi och rödlök. De fräscha grönsakerna får sällskap av fräst lök, vitlök, paprikapulver, kummin, tomatpuré och buljong. Servera med saltgurka, bröd, gräddfil och persilja. En nyttig läckerhet!
Ingredienser
4 portioner
Gulasch
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
2 msk rapsolja
2 msk paprikapulver
1 tsk hel kummin
1 msk tomatpuré
2 förp vegetarisk grönhydrat pytt (à 500 g)
7 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 tsk majsstärkelse
salt
peppar
Till servering
saltgurka
bröd
gräddfil
hackad persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1345 KJ / 321 kCal
Fett11 g
Salt2 g
Kolhydrater46 g
Protein5 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer