Vego-gulasch med saltgurka och gräddfil

Betyg 3 av 5.
75 personer har röstat
0Klimatsmart
Vego-gulasch med saltgurka och gräddfil

En värmande gulasch gjord på vegetarisk pytt med morot, kålrabbi och rödlök. De fräscha grönsakerna får sällskap av fräst lök, vitlök, paprikapulver, kummin, tomatpuré och buljong. Servera med saltgurka, bröd, gräddfil och persilja. En nyttig läckerhet!

Vego-gulasch med saltgurka och gräddfil

Ingredienser

4 portioner

Gulasch

2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
2 msk rapsolja
2 msk paprikapulver
1 tsk hel kummin
1 msk tomatpuré
2 förp vegetarisk grönhydrat pytt (à 500 g)
7 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 tsk majsstärkelse
salt
peppar

Till servering

saltgurka
bröd
gräddfil
hackad persilja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
75 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1345 KJ / 321 kCal
Fett11 g
Salt2 g
Kolhydrater46 g
Protein5 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Korvgulasch med paprika och surkål
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vegetarisk gulasch med bönor
Betyg 4.3 av 5.
40 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Potatis- och paprikagulasch
Betyg 3.8 av 5.
17 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Köttfärsgulasch med potatis
Betyg 4.2 av 5.
82 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Köttfärsgulasch
Betyg 3.8 av 5.
87 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gulaschsoppa med vitlökskräm och scones
Betyg 4.2 av 5.
21 personer har röstat
Över 60 min att tillaga