Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Vego-gulasch med saltgurka och gräddfil

En värmande gulasch gjord på vegetarisk pytt med morot, kålrabbi och rödlök. De fräscha grönsakerna får sällskap av fräst lök, vitlök, paprikapulver, kummin, tomatpuré och buljong. Servera med saltgurka, bröd, gräddfil och persilja. En nyttig läckerhet!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Gulasch: Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lökhacket i oljan i en gryta eller stor kastrull på medelvärme tills den är mjuk och karamelliserad, ca 5 minuter. Tillsätt kryddor och tomatpuré och stek ytterligare 2 minuter.
  2. Blanda ner pytt och buljong och låt sjuda under lock ca 30 minuter.
  3. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och rör ner i grytan och låt koka några minuter under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
  4. Till servering: Servera gulaschen med saltgurka, bröd, gräddfil och persilja.

För alla

Fri från ägg
Gör glutenfri: kontrollera innehållet i buljongen/fonden. Välj glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: byt gräddfilen till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) och kontrollera innehållet i buljongen/fonden.
Gör laktosfri: byt gräddfilen till laktosfri gräddfil.

Ingredienser

Portioner: 4
Gulasch
  • 2 gula lökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk paprikapulver
  • 1 tsk hel kummin
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 förp vegetarisk grönhydrat pytt (à 500 g)
  • 7 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 1 tsk majsstärkelse
  • salt och peppar
Till servering
  • saltgurka
  • bröd
  • gräddfil
  • hackad persilja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1345 kJ / 321 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB