Japansk rotsaksmiso med svamp och nori

116
0
Japansk rotsaksmiso med svamp och nori

Säg hej till Japan med den här underbart goda rotsaksmison! Vegetarisk pytt, tofu och champinjoner gör soppan matig. Färsk ingefära och misobuljong ger den extra smak. Toppa med salladslök, röd peppar, noriblad och sesamfrön. Ät och njut!

Japansk rotsaksmiso med svamp och nori

Ingredienser

4 portioner

Topping

2 salladslökar
1 röd spansk peppar
1 noriark
1 msk sesamfrön

Rotsaksmiso

250 g champinjoner
1/2 msk riven färsk ingefära
270 g tofu
1 l misobuljong (misopasta och vatten)
2 msk rapsolja
420 g vegetarisk grönhydrat pytt (rödkål, lila morot, rödlök, brysselkål)
salt

För alla

Fri från mjölkprotein, laktos och ägg.
Gör glutenfri: kontrollera noga innehållet i misopastan eller välj en grönsaksbuljong fri från gluten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

116

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 942 KJ / 225 kCal
Fett 11 g
Salt 2 g
Kolhydrater 17 g
Protein 10 g
Läs mer om näringsvärden