Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Japansk rotsaksmiso med svamp och nori

Säg hej till Japan med den här underbart goda rotsaksmison! Vegetarisk pytt, tofu och champinjoner gör soppan matig. Färsk ingefära och misobuljong ger den extra smak. Toppa med salladslök, röd peppar, noriblad och sesamfrön. Ät och njut!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Topping: Ansa salladslökarna, skär dem och chilin i tunna skivor. Dela noribladet i 3 långa remsor och skär dem sedan i tunna strimlor. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna på medelvärme och låt svalna.
  2. Rotsaksmiso: Ansa och skär champinjonerna i kvartar. Skala och riv ingefäran. Skär tofun i 2 cm stora tärningar. Koka upp buljongen.
  3. Stek champinjonerna i oljan i en het stekpanna ca 3 minuter tills de börjar få färg. Tillsätt pytt och ingefära och stek tills pytten är mjuk, ca 10 minuter. Tillsätt tofun och stek ytterligare någon minut tills den är varm. Smaka av med salt.
  4. Fördela pytten i djupa tallrikar eller skålar. Häll på miso och toppa med chili, nori, salladslök och sesamfrön.

För alla

Fri från mjölkprotein, laktos och ägg.
Gör glutenfri: kontrollera noga innehållet i misopastan eller välj en grönsaksbuljong fri från gluten.

Ingredienser

Portioner: 4
Topping
  • 2 salladslökar
  • 1 röd spansk peppar
  • 1 noriark
  • 1 msk sesamfrön
Rotsaksmiso
  • 250 g champinjoner
  • 1/2 msk riven färsk ingefära
  • 270 g tofu
  • 1 l misobuljong (misopasta och vatten)
  • 2 msk rapsolja
  • 420 g vegetarisk grönhydrat pytt (rödkål, lila morot, rödlök, brysselkål)
  • salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 942 kJ / 225 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept