Japansk rotsaksmiso med svamp och nori
Säg hej till Japan med den här underbart goda rotsaksmison! Vegetarisk pytt, tofu och champinjoner gör soppan matig. Färsk ingefära och misobuljong ger den extra smak. Toppa med salladslök, röd peppar, noriblad och sesamfrön. Ät och njut!
Ingredienser
4 portioner
Topping
2 salladslökar
1 röd spansk peppar
1 noriark
1 msk sesamfrön
Rotsaksmiso
250 g champinjoner
1/2 msk riven färsk ingefära
270 g tofu
1 l misobuljong (misopasta och vatten)
2 msk rapsolja
420 g vegetarisk grönhydrat pytt (rödkål, lila morot, rödlök, brysselkål)
salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi942 KJ / 225 kCal
Fett11 g
Salt2 g
Kolhydrater17 g
Protein10 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer