Japansk rotsaksmiso med svamp och nori

Betyg 3.3 av 5.
116 personer har röstat
0Klimatsmart
Japansk rotsaksmiso med svamp och nori

Säg hej till Japan med den här underbart goda rotsaksmison! Vegetarisk pytt, tofu och champinjoner gör soppan matig. Färsk ingefära och misobuljong ger den extra smak. Toppa med salladslök, röd peppar, noriblad och sesamfrön. Ät och njut!

Japansk rotsaksmiso med svamp och nori

Ingredienser

4 portioner

Topping

2 salladslökar
1 röd spansk peppar
1 noriark
1 msk sesamfrön

Rotsaksmiso

250 g champinjoner
1/2 msk riven färsk ingefära
270 g tofu
1 l misobuljong (misopasta och vatten)
2 msk rapsolja
420 g vegetarisk grönhydrat pytt (rödkål, lila morot, rödlök, brysselkål)
salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
116 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi942 KJ / 225 kCal
Fett11 g
Salt2 g
Kolhydrater17 g
Protein10 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Onigiri
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Svampramen med shitake och ostronskivling
Betyg 4.6 av 5.
25 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Japansk havssallad med chili och sesam
Betyg 3.2 av 5.
54 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Misosoppa
Betyg 4.2 av 5.
92 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sushi med havskräfta och lax
Betyg 2.9 av 5.
30 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sushirullar med wasabimajonnäs
Betyg 3 av 5.
103 personer har röstat
Över 60 min att tillaga