Japansk rotsaksmiso med svamp och nori

114
0 Klimatsmart
Japansk rotsaksmiso med svamp och nori

Säg hej till Japan med den här underbart goda rotsaksmison! Vegetarisk pytt, tofu och champinjoner gör soppan matig. Färsk ingefära och misobuljong ger den extra smak. Toppa med salladslök, röd peppar, noriblad och sesamfrön. Ät och njut!

Skriv ut
Japansk rotsaksmiso med svamp och nori

Ingredienser

4 portioner

Topping

2
salladslökar
1
röd spansk peppar
1
noriark
1 msk
sesamfrön

Rotsaksmiso

250 g
champinjoner
1/2 msk
riven färsk ingefära
270 g
tofu
1 l
misobuljong (misopasta och vatten)
2 msk
rapsolja
420 g
vegetarisk grönhydrat pytt (rödkål, lila morot, rödlök, brysselkål)
-
salt

För alla

Fri från mjölkprotein, laktos och ägg.
Gör glutenfri: kontrollera noga innehållet i misopastan eller välj en grönsaksbuljong fri från gluten.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

114

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 942 KJ / 225 kCal
Fett 11 g
Salt 2 g
Kolhydrater 17 g
Protein 10 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept