Vego-curry med naanbröd och blomkålsris

136
1 Klimatsmart
Vego-curry med naanbröd och blomkålsris

Vegetarisk pytt med morot, kålrabbi och rödlök är grunden i den här grytan, som kryddas med bland annat curry, spiskummin och koriander. Servera med blomkålsris, naanbröd och turkisk yoghurt. Go’ kväll Indien!

Skriv ut
Vego-curry med naanbröd och blomkålsris

Ingredienser

4 portioner

Curry

1/2
röd spansk peppar
500 g
vegetarisk grönhydrat pytt (gul morot, kålrabbi, rödlök, morot)
1 msk
rapsolja
1 msk
curry
1 tsk
spiskummin
1 tsk
malen koriander
400 ml
kokosmjölk
2 1/2 dl
grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 tsk
majsstärkelse
1 dl
turkisk yoghurt
-
salt

Blomkålsris

1/2
kruka koriander
1/2 dl
vatten
250 g
blomkålsris

Till servering

-
naanbröd
2 dl
turkisk yoghurt

För alla

Fri från ägg
Gör glutenfri: välj ett glutenfritt bröd, t ex tortilla, kontrollera innehållet i buljongen.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör laktosfri: välj laktosfri matyoghurt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

136

Kommentar

Maria

4/25/2016

Älskar detta recept! Har gjort det tre ggr nu med like variation (mera kryddor/crème fraiche och liknande) och blir lika gott varje gång! Ffa denna gången när jag testade att bara köpa rotfruktsblandningen, var så mycket snabbare på en kväll där jag inte hade tid att stå och skala/skära en massa olika rotfrukter.

Näringsvärde per portion

Energi 2091 KJ / 499 kCal
Fett 35 g
Salt 1.6 g
Kolhydrater 34 g
Protein 10 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept