Vego-curry med naanbröd och blomkålsris
Vegetarisk pytt med morot, kålrabbi och rödlök är grunden i den här grytan, som kryddas med bland annat curry, spiskummin och koriander. Servera med blomkålsris, naanbröd och turkisk yoghurt. Go’ kväll Indien!
Ingredienser
4 portioner
Curry
1/2 röd spansk peppar
500 g vegetarisk grönhydrat pytt (gul morot, kålrabbi, rödlök, morot)
1 msk rapsolja
1 msk curry
1 tsk spiskummin
1 tsk malen koriander
400 ml kokosmjölk
2 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 tsk majsstärkelse
1 dl turkisk yoghurt
salt
Blomkålsris
1/2 kruka koriander
1/2 dl vatten
250 g blomkålsris
Till servering
naanbröd
2 dl turkisk yoghurt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2091 KJ / 499 kCal
Fett35 g
Salt1.6 g
Kolhydrater34 g
Protein10 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Älskar detta recept! Har gjort det tre ggr nu med like variation (mera kryddor/crème fraiche och liknande) och blir lika gott varje gång! Ffa denna gången när jag testade att bara köpa rotfruktsblandningen, var så mycket snabbare på en kväll där jag inte hade tid att stå och skala/skära en massa olika rotfrukter.
Maria
2016-04-25