Fänkålssoppa med bryssel- och rödkålsris och riven kavring

Betyg 3.3 av 5.
22 personer har röstat
0
Fänkålssoppa med bryssel- och rödkålsris och riven kavring

Fräs fänkål, gul lök och vitlök i olja. Tillsätt matlagningsvin och buljong. Rör ner crème fraiche och mixa till en slät soppa. Toppa soppan med smörstekt kavring och brysselkåls- och rödkålsris. Smaka av med salt och peppar.

Fänkålssoppa med bryssel- och rödkålsris och riven kavring

Ingredienser

4 portioner

Soppa

2 fänkål
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk olja
1 dl vitt matlagningsvin
8 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 dl crème fraiche
salt

Topping

6 skivor kavring
2 msk smör
250 g brysselkål och rödkålsris
svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
22 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2090 KJ / 485 kCal
Fett32 g
Salt1.3 g
Kolhydrater35 g
Protein8 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kålsallad med clementin och saffransdressing
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Brysselkål i ugn
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Brysselkål med granatäpple och salvia
Betyg 3.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rotselleririsotto med trattkantareller och brysselkål
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Friterad brysselkål med kaprisdipp
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Parmesanrostad brysselkål
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga