Fänkålssoppa med bryssel- och rödkålsris och riven kavring

21
0
Fänkålssoppa med bryssel- och rödkålsris och riven kavring

Fräs fänkål, gul lök och vitlök i olja. Tillsätt matlagningsvin och buljong. Rör ner crème fraiche och mixa till en slät soppa. Toppa soppan med smörstekt kavring och brysselkåls- och rödkålsris. Smaka av med salt och peppar.

Skriv ut
Fänkålssoppa med bryssel- och rödkålsris och riven kavring

Ingredienser

4 portioner

Soppa

2
fänkål
1
gul lök
1
vitlöksklyfta
2 msk
olja
1 dl
vitt matlagningsvin
8 dl
grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 dl
crème fraiche
-
salt

Topping

6
skivor kavring
2 msk
smör
250 g
brysselkål och rödkålsris
-
svartpeppar

För alla

Fri från ägg
Gör glutenfri: välj ett mörkt glutenfritt bröd och kontrollera innehållet i buljongen.
Gör mjölkproteinfri: byt smöret till mjölkfritt matfett eller olja, byt byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör laktosfri: byt till laktosfritt smör och laktosfri crème fraiche.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

21

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2090 KJ / 485 kCal
Fett 32 g
Salt 1.3 g
Kolhydrater 35 g
Protein 8 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept