Fänkålssoppa med bryssel- och rödkålsris och riven kavring
Fräs fänkål, gul lök och vitlök i olja. Tillsätt matlagningsvin och buljong. Rör ner crème fraiche och mixa till en slät soppa. Toppa soppan med smörstekt kavring och brysselkåls- och rödkålsris. Smaka av med salt och peppar.
Ingredienser
4 portioner
Soppa
2 fänkål
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk olja
1 dl vitt matlagningsvin
8 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 dl crème fraiche
salt
Topping
6 skivor kavring
2 msk smör
250 g brysselkål och rödkålsris
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2090 KJ / 485 kCal
Fett32 g
Salt1.3 g
Kolhydrater35 g
Protein8 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer