Fänkålssoppa med bryssel- och rödkålsris och riven kavring

Betyg 3.3 av 5.
22 personer har röstat
0
Fänkålssoppa med bryssel- och rödkålsris och riven kavring

Fräs fänkål, gul lök och vitlök i olja. Tillsätt matlagningsvin och buljong. Rör ner crème fraiche och mixa till en slät soppa. Toppa soppan med smörstekt kavring och brysselkåls- och rödkålsris. Smaka av med salt och peppar.

Fänkålssoppa med bryssel- och rödkålsris och riven kavring

Ingredienser

4 portioner

Soppa

2   fänkål
1   gul lök
1   vitlöksklyfta
2 msk  olja
1 dl  vitt matlagningsvin
8 dl  grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 dl  crème fraiche
salt

Topping

6   skivor kavring
2 msk  smör
250 g  brysselkål och rödkålsris
svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
22 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2090 KJ / 485 kCal
Fett32 g
Salt1.3 g
Kolhydrater35 g
Protein8 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Rotselleririsotto med trattkantareller och brysselkål
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Karamellig brysselkål
Betyg 4.3 av 5.
76 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Friterad brysselkål med kaprisdipp
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Brysselkålschips
Betyg 2.5 av 5.
44 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Brysselkål i ugn
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krispig brysselkål med granatäpple
Betyg 3.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga