Fänkålssoppa med bryssel- och rödkålsris och riven kavring

22
0
Fänkålssoppa med bryssel- och rödkålsris och riven kavring

Fräs fänkål, gul lök och vitlök i olja. Tillsätt matlagningsvin och buljong. Rör ner crème fraiche och mixa till en slät soppa. Toppa soppan med smörstekt kavring och brysselkåls- och rödkålsris. Smaka av med salt och peppar.

Fänkålssoppa med bryssel- och rödkålsris och riven kavring

Ingredienser

4 portioner

Soppa

2 fänkål
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk olja
1 dl vitt matlagningsvin
8 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 dl crème fraiche
salt

Topping

6 skivor kavring
2 msk smör
250 g brysselkål och rödkålsris
svartpeppar

För alla

Fri från ägg
Gör glutenfri: välj ett mörkt glutenfritt bröd och kontrollera innehållet i buljongen.
Gör mjölkproteinfri: byt smöret till mjölkfritt matfett eller olja, byt byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör laktosfri: byt till laktosfritt smör och laktosfri crème fraiche.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

22

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2090 KJ / 485 kCal
Fett 32 g
Salt 1.3 g
Kolhydrater 35 g
Protein 8 g
Läs mer om näringsvärden