Brysselkål och rödkålsris i chimichurri

8
2
Brysselkål och rödkålsris i chimichurri

Boosta hälsan med denna härliga rätt gjord på brysselkål- och rödkålsris. Rätten får smak av lök, vitlök, chili, persilja, spiskummin, vinäger, olivolja, salt och peppar. Servera som salladsrätt eller som tillbehör till exempelvis kalkon.

Skriv ut
Brysselkål och rödkålsris i chimichurri

Ingredienser

4 portioner
1
rödlök
2
vitlöksklyftor
1
röd spansk peppar
3 msk
hackad persilja
2 tsk
spiskummin
4 tsk
rödvinsvinäger
1 dl
olivolja
-
salt och peppar
250 g
brysselkål och rödkålsris

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Gott till stekt kalkonfilé eller falafel och bröd.

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Anna

11/12/2018

Vad f-n är det för ris??

Redaktionen ICAse

11/19/2018

Hej Anna! Spännade rödkål- och brysselkålsblandning. Finns att köpa i butik eller göra själv (se nedan). Hälsningar Michelle

Maud

4/1/2016

Har inte gjort rätten än. Hur gör jag rödkålsris? Vad ingår i detta?

Redaktionen ICAse

11/19/2018

Hej Maud! Blanda rödkål och brysselkål ihop, kör dessa i en matberedare och få fram ris. Eller så finns det att köpa färdigt. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 967 KJ / 231 kCal
Fett 22 g
Salt 1 g
Kolhydrater 7 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept