Brysselkål och rödkålsris i chimichurri

8
2
Brysselkål och rödkålsris i chimichurri

Boosta hälsan med denna härliga rätt gjord på brysselkål- och rödkålsris. Rätten får smak av lök, vitlök, chili, persilja, spiskummin, vinäger, olivolja, salt och peppar. Servera som salladsrätt eller som tillbehör till exempelvis kalkon.

Brysselkål och rödkålsris i chimichurri

Ingredienser

4 portioner
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 röd spansk peppar
3 msk hackad persilja
2 tsk spiskummin
4 tsk rödvinsvinäger
1 dl olivolja
salt och peppar
250 g brysselkål och rödkålsris

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Gör så här

Tips

Gott till stekt kalkonfilé eller falafel och bröd.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Anna

2018-11-12

Vad f-n är det för ris??

Redaktionen ICAse

2018-11-19

Hej Anna! Spännade rödkål- och brysselkålsblandning. Finns att köpa i butik eller göra själv (se nedan). Hälsningar Michelle

Maud

2016-04-01

Har inte gjort rätten än. Hur gör jag rödkålsris? Vad ingår i detta?

Redaktionen ICAse

2018-11-19

Hej Maud! Blanda rödkål och brysselkål ihop, kör dessa i en matberedare och få fram ris. Eller så finns det att köpa färdigt. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 967 KJ / 231 kCal
Fett 22 g
Salt 1 g
Kolhydrater 7 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden