UNDER 30 MIN | Enkel

Brysselkål och rödkålsris i chimichurri

Boosta hälsan med denna härliga rätt gjord på brysselkål- och rödkålsris. Rätten får smak av lök, vitlök, chili, persilja, spiskummin, vinäger, olivolja, salt och peppar. Servera som salladsrätt eller som tillbehör till exempelvis kalkon.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Hacka persiljan.
  2. Blanda lök, vitlök, chili, persilja, spiskummin, vinäger och olivolja, smaksätt med salt och peppar.
  3. Vänd ner grönsaksriset och låt det stå minst 15 minuter.
  4. Servera som salladsrätt eller tillbehör.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Tips

Gott till stekt kalkonfilé eller falafel och bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd spansk peppar
  • 3 msk hackad persilja
  • 2 tsk spiskummin
  • 4 tsk rödvinsvinäger
  • 1 dl olivolja
  • salt och peppar
  • 250 g brysselkål och rödkålsris

Näringsvärde
Per portion

Energi 967 kJ / 231 kCal