Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Brysselkål och rödkålsris i chimichurri

Boosta hälsan med denna härliga rätt gjord på brysselkål- och rödkålsris. Rätten får smak av lök, vitlök, chili, persilja, spiskummin, vinäger, olivolja, salt och peppar. Servera som salladsrätt eller som tillbehör till exempelvis kalkon.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Hacka persiljan.
  2. Blanda lök, vitlök, chili, persilja, spiskummin, vinäger och olivolja, smaksätt med salt och peppar.
  3. Vänd ner grönsaksriset och låt det stå minst 15 minuter.
  4. Servera som salladsrätt eller tillbehör.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Tips

Gott till stekt kalkonfilé eller falafel och bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd spansk peppar
  • 3 msk hackad persilja
  • 2 tsk spiskummin
  • 4 tsk rödvinsvinäger
  • 1 dl olivolja
  • salt och peppar
  • 250 g brysselkål och rödkålsris
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 967 kJ / 231 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept