Brysselkål och rödkålsris i chimichurri
Boosta hälsan med denna härliga rätt gjord på brysselkål- och rödkålsris. Rätten får smak av lök, vitlök, chili, persilja, spiskummin, vinäger, olivolja, salt och peppar. Servera som salladsrätt eller som tillbehör till exempelvis kalkon.
Ingredienser
4 portioner
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 röd spansk peppar
3 msk hackad persilja
2 tsk spiskummin
4 tsk rödvinsvinäger
1 dl olivolja
salt
peppar
250 g brysselkål och rödkålsris
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi967 KJ / 231 kCal
Fett22 g
Salt1 g
Kolhydrater7 g
Protein2 g
Kommentarer
Vad f-n är det för ris??
Anna
2018-11-12Hej Anna! Spännade rödkål- och brysselkålsblandning. Finns att köpa i butik eller göra själv (se nedan). Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-11-19Har inte gjort rätten än. Hur gör jag rödkålsris? Vad ingår i detta?
Maud
2016-04-01Hej Maud! Blanda rödkål och brysselkål ihop, kör dessa i en matberedare och få fram ris. Eller så finns det att köpa färdigt. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-11-19