Hoppa till sidans innehåll

Nyttigare vardag!

5 fruktiga efterrätter

toppade med gott

Självklart ska du unna dig en efterrätt! Här är några hälsosamma favoriter där frukt kantas av godsaker som cottage cheese, kokos och pistagenötter.

 • Banan med jordnötter och riven choklad

  Banan med choklad är en klassiker som aldrig går ur tiden. Här serveras bananen med mörk choklad och hackade jordnötter utan salt. Piffa gärna med citronmeliss på toppen.
  Recept på banan med jordnötter och riven choklad

 • Apelsin och mango med vaniljcottage cheese

  Läcker cotteage-cheeseröra är minst lika god som glass. Färskosten är försiktigt smaksatt med vaniljsocker och serveras med färsk mango och apelsin. Strö gärna en matsked chiafrön på toppen.
  Recept på apelsin och mango med vaniljcottage cheese

 • Halvfryst ananas på spett med rostad kokos

  Ren frukt blir läcker pinnglass. Lätt att kalasa på utan dåligt samvete. Trä ananasbitar på spett, vänd ananasen i rostad kokos och ställ in i frysen två timmar. God och nyttig efterrätt!
  Recept på halvfryst ananas på spett med rostad kokos

 • Äppelklyftor med pecannötskvarg

  Äpple på nytt sätt. Skär äpplena i klyftor. Blanda pecannötter, lime, honung och kvarg till läcker dipp. Doppa äppelklyftorna i pecannötskvargen och njut.
  Recept på äppelklyftor med pecannötskvarg

 • Päron, aprikoser och pistagenötter

  Fruktsallad gjord på både färsk och torkad frukt. Skiva päron tunt, strimla de torkade aprikoserna och toppa hela härligheten med pistagenötter och färsk mynta. En finfin efterrätt!
  Recept på päron, aprikoser och pistagenötter