Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Äppelklyftor med pecannötskvarg

Äpple på nytt sätt. Skär äpplena i klyftor. Blanda pecannötter, lime, honung och kvarg till läcker dip. Doppa äppelklyftorna i pecannötskvargen och njut.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka nötterna fint. Skölj limen och riv skalet.
  2. Blanda nöthacket med limeskal, kvarg, honung och smaksätt med limesaft. 
  3. Kärna ur äpplena och skär dem i klyftor.
  4. Doppa klyftorna i nötdippen.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri kvarg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut kvarg mot havre-, soja- eller risbaserad yoghurtersättningsprodukt

Tips

Högt energiinnehåll - minska mängden nötter och använd en mager kvarg

Ingredienser

Portioner: 4
  • 100 g pecannötter
  • 1 lime
  • 2 dl kvarg (10%)
  • 2 tsk flytande honung
  • 4 äpplen
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1423 kJ / 340 kCal