Självklart ska du unna dig en efterrätt! Här är några hälsosamma favoriter där frukt kantas av godsaker som cottage cheese, kokos och pistagenötter.
Text: Felicia Säwström
Dela med vänner
5 nyttigare efterrätter
Välj någon av dessa nyttigare och fruktiga recept till efterrätt. Lätt att laga men MUMS så gott!
1. Banan med jordnötter och riven choklad
39
0
Banan med choklad är en klassiker som aldrig går ur tiden. Här serveras bananen med mörk choklad och hackade jordnötter utan salt. Piffa gärna med citronmeliss på toppen.
Ren frukt blir läcker pinnglass. Lätt att kalasa på utan dåligt samvete. Trä ananasbitar på spett, vänd ananasen i rostad kokos och ställ i frysen i två timmar. God och nyttig som efterrätt eller mellanmål.
Äpple på nytt sätt. Skär äpplena i klyftor. Blanda pecannötter, lime, honung och kvarg till läcker dip. Doppa äppelklyftorna i pecannötskvargen och njut.
Fruktsallad gjord på både färsk och torkad frukt. Skiva päron tunt, strimla de torkade aprikoserna och toppa hela härligheten med pistagenötter och färsk mynta. Finfint till både frukost, efterrätt eller mellanmål.
Läcker cottage cheeseröra minst lika god som glass. cottage cheesen är försiktigt smaksatt med vaniljsocker och serveras med färsk mango och apelsin. Strö gärna en matsked chiafrön på toppen.
Desserter och andra godsaker resulterar lätt i sockerchock. Så hur går man från överkant till guldkant? Svaret är frukt! Det ger ofta mer dessert med mindre socker. Alltså nyttigare. Win win!