Hoppa till sidans innehåll
UNDER 15 MIN | Enkel

Päron, aprikoser och pistagenötter

Fruktsallad gjord på både färsk och torkad frukt. Skiva päron tunt, strimla de torkade aprikoserna och toppa hela härligheten med pistagenötter och färsk mynta. Finfint till både frukost, efterrätt eller mellanmål.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela, kärna ur och skär päronen i tunna skivor. 
  2. Strimla aprikoserna. Grovhacka nötterna.
  3. Blanda päron, aprikoser och nötter och garnera med myntan.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 päron
  • 10 aprikoser (torkade)
  • 1/2 dl pistagenötter utan skal
  • 1/2 kruka mynta

Näringsvärde
Per portion

Energi 541 kJ / 129 kCal

ICA stoppar försäljning av barnkläder från Ronald A/S pga kvalitetsbrist som kan orsaka kvävning. Läs mer