Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Oroar du dig för torka och vattenbrist? Laga vattensmart mat i sommar! ICA-köket har tagit fram ett gäng recept med såväl bra råvaror som tillagningstekniker som sparar på vattnet och som dessutom gör att du kan dra ner på disken. Bra för dig med egen brunn på tomten, eller som oroas över hur vattenbristen påverkar bönder, djur och natur. Helt enkelt recept för dig som vill att det ska vattnas i munnen, men spara lite vatten i vardagen.

Här kan du läsa mer om vad ICA gör för en god morgondag

10 vattensmarta recept att laga i sommar

  • Svampnuggets i tortillas

    Svampnuggets i tortillas

    Matiga vegetariska nuggets med champinjoner, krämig mozzarella och en fräsch tomatsallad förenat i en wrap blir en riktig hit! Bjud tillbehören i olika skålar och låt var och en rulla ihop sin egen wrap med svampnuggets direkt från grillen. Passa gärna på att använda rester som kokt potatis för extra klimatsmarthet.

    - Svampnuggets i tortillas

    Spara

  • Bakad blomkål med hummus

    Bakad blomkål med hummus

    Laga bakad blomkål i ugn, både gott och enkelt! Perfekt som vegetarisk huvudrätt. Vi serverar den helbakade blomkålen med en krämig hummus och en god sallad med dressing.

    - Bakad blomkål med hummus

    Spara

  • Fisk-ish med remouladsås och citronmarinerad fänkål

    Fisk-ish med remouladsås och citronmarinerad fänkål

    Sugen på fiskpinnar och remouladsås fast helt i en vegetarisk variant? Är det möjligt? Japp, testa veganska fiskisch som smakar som den klassiska varianten. De proteinrika och smakrika fiskisharna steks gyllene och serveras med ett fluffigt potatismos, krispig, citronmarinerad fänkålssallad och krämig remouladsås.

    - Fisk-ish med remouladsås och citronmarinerad fänkål

    Spara

  • Tabbouleh på matvete och säsongens rotfrukter

    Tabbouleh på matvete och säsongens rotfrukter

    Tabbouleh är en uppskattad rätt från Mellanöstern som kan kombineras med det mesta. Denna svenska version med rotfrukter och matvete har tagits fram av våra kockar på temat klimatsmart mat. Ett underbart vegetariskt alternativ som endast kräver använder en ugn samt en kastrull för tillagning där allt vatten går åt.

    - Tabbouleh på matvete och säsongens rotfrukter

    Spara

  • Sojafräst broccolisallad med rödkål, bulgur och sesamkyckling

    Sojafräst broccolisallad med rödkål, bulgur och sesamkyckling

    En sojafräst broccolisallad med både spänst och tuggmotstånd där allt du behöver är en stekpanna för tillagningen. Andra goda smaker i den matiga salladen är rödkål, bulgur och kyckling som panerats i sesamfrö. Laga och njut!

    - Sojafräst broccolisallad med rödkål, bulgur och sesamkyckling

    Spara

  • Tomatsoppa

    Tomatsoppa

    Att göra en egen tomatsoppa är nästan lika enkelt som att köpa en färdig förpackning. Det enda som behövs är lök, krossade tomater, buljong och lite kryddor. Koka, mixa och njut!

    - Tomatsoppa

    Spara

  • Falafel i tunnbröd och rödbetssallad med vitlök och sesam

    Falafel i tunnbröd och rödbetssallad med vitlök och sesam

    Sugen på något härligt orientaliskt? Med falafel redo att stekas och en rödbetssallad toppad med rostade sesamfrön lagar du enkelt en måltid som är lika fräsch som mättande. Servera med grönsallad och gurka i mjuka korntunnbröd.

    - Falafel i tunnbröd och rödbetssallad med vitlök och sesam

    Spara

  • Fiskburgare med grovt bröd

    Fiskburgare med grovt bröd

    Denna fiskburgare med grovt bröd och fräsch dressing är ett nyttigt och gott middagsalternativ. Dessutom är det vattensnålt eftersom du endast får en stekpanna samt skärbräda att diska efter matlagningen.

    - Fiskburgare med grovt bröd

    Spara

  • Fiskgryta med tomat och dill

    Fiskgryta med tomat och dill

    En mustig och smakrik fiskgryta med tomat, grönsaker och dill som endast kräver en kastrull för tillagning. Servera grytan toppad med färska dillkvistar och varma minibaguetter för en komplett måltid.

    - Fiskgryta med tomat och dill

    Spara

  • Kycklingfritatta med grönkål och svartkål

    Kycklingfritatta med grönkål och svartkål

    Härlig frittata med kyckling som får fin grön färg av spenat och underbar smak av timjan, purjolök och två sorters kål. Matig ugnsomelett när den är som bäst, enkel att blanda ihop och sköter sig själv i ugnen.

    - Kycklingfritatta med grönkål och svartkål

    Spara

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer