Tomatcouscous med ingefärsrostad broccoli och sojabönor

26
2 Klimatsmart
Tomatcouscous med ingefärsrostad broccoli och sojabönor

Tomatcouscous med rostad broccoli och sojabönor är ett gott och lättlagat vegetariskt recept. Couscousen får smak av tomatpuré och buljong, och toppas med den ingefärsrostade broccolin och rostade sojabönor.

Tomatcouscous med ingefärsrostad broccoli och sojabönor

Ingredienser

4 portioner
250 g frysta sojabönor
500 g broccoli
2 rödlökar
2 msk riven ingefära
2 msk olivolja
salt och svartpeppar
4 dl grönsaksbuljong (vatten och fond eller buljongtärning)
3 msk tomatpuré
4 dl couscous
1 lime
2 dl rostade sojabönor

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri couscous.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

26

Kommentarer

Anna

2020-08-28

Pressade limen över couscousen istället - då behövs ingen dressing. Jättegott!

Markus

2017-11-23

Behövs dressing till

Näringsvärde per portion

Energi 2301 KJ / 549 kCal
Fett 13 g
Salt 0.9 g
Kolhydrater 73 g
Protein 27 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden