Matvete med blomkål, mynta, rostade kikärter, mandel och avokado
Matvete med blomkål är en matig, ljummen sallad toppad med knaprig mandel, rostade kikärter och avokadoröra. En fräsch dressing av lime, olivolja och mynta gör salladen extra pigg. Gott och lätt till middag!
Ingredienser
4 portioner
Rostade kikärter
2 förp kokta kikärtor (à ca 400 g)
1 msk olivolja
salt
svartpeppar
1 dl skållad mandel
Matvete- och blomkålssallad
ca 800 g blomkål eller romanesco
1 röd paprika
4 port matvete
Limedressing
1 lime
5 msk olivolja
1 kruka mynta
Avokadokräm
2 avokado
ev 1 - 2 krm chiliflakes
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3208 KJ / 765 kCal
Fett43 g
Salt1 g
Kolhydrater61 g
Protein22 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott, lättlagat och relativt billigt, snabb lunch
Oscar
2020-06-05Har ej provat, men det ser väldigt gott ut. Jag undrar dock om avokado och mandel är klimatsmart för sverigebor?
Carolina
2019-07-04Hej Carolina! Här kan du läsa om hur vi tänker kring klimatsmart: https://www.ica.se/recept-och-mat/behallare-typ-av-recept/klimatanpassat/guide-i-klimatanpassat/ och https://www.ica.se/buffe/artikel/vaxtbaserat-kost/. Hälsningar Elina
Redaktionen
2019-07-05